ДИНАМО ОДРЖАО СКУПШТИНУ

У просторијама Спортског савеза Панчева прошле недеље је одржана редовна Скупштина Рагби клуба Динамо на којој је поред усаглашавања Статута клуба са новим Законом о спорту, констатована (давно) уврђена „болест“ рагбиста с обала Тамиша и Дунава, непостојање првог тима која је у последње време прерасла у епидемију захвативши и све остале такмичарске категорије.

Председник клуба Душан Мрвош који је од стране делегата изабран као будући представник Динама образложио је лошу ситуацију, можда најлошију у готово шест деценија дугој историји панчевачког рагбија. Покренута је дебата на ту тему као и на ону око поновног окупљања не само првог тима већ стварања и осталих, млађи селекција са којима су Дивљи вепрови у скоријој прошлости имали успеха.

НЕКАДА КВАЛИТЕТН ТИМ: Једна од претходних генерација рагбиста из Панчева.
НЕКАДА КВАЛИТЕТН ТИМ: Једна од претходних генерација рагбиста из Панчева.

Било је предлога да се обртаи за помоћ Рагби савезу Србије али се од те идеје убрзо одустало сазнањем да српска кућа рагбија није нашла за сходно да исплати инструкторе који су учествовали у пројекту Школски рагби чиме је РСС показао да баш и није заинтересован за развој нашег спорта а камоли пружања руке подршке можда и спаса клубу који је пионир српског рагбија.

Динамо је један од најстаријих колектива на овим просторима и без обзира на тужну чињеницу да није освојио пехар у сениорској конкуренцији више од 30 година и даље је међу најтрофејнијим клубовима с простора бивше Југославије.

One Reply to “ДИНАМО ОДРЖАО СКУПШТИНУ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.