ДРАМА МОАНИ, ВАРАТАСИ НАНЕЛИ ДРУГИ ПОРАЗ КРУСЕЈДЕРСИМА, БАТИНЕ БРАМБИСИМА

СУПЕР У СУПЕР РУНДИ: Одлични Демијен Мек Кензи у продору против недораслих Брамбиса. ФОТО: Getty Images
СУПЕР У СУПЕР РУНДИ: Одлични Демијен Мек Кензи у продору против недораслих Брамбиса. ФОТО: Getty Images

У првом окршају другог дана Супер рунде, односно другог кола Супер Рагбија, Моана Пасифика је у драми у Мелбурну извукла победу против Фиџијан Друе 39:36 (15:8), Крусејдерси су претрпели пораз Варатаса 37:24 (16:10) док су Чифси декласирали Брамбисе 46:12 (25:7).

Синови Моане Пасифике и поред црвеног картона Најџела Ах Вонга у 54. минуту због опасног обарања, односно, обарања без руку, и жутог Секопе Кепуа у 67. успели су да сачувају предости и остваре победу против Фиџијан Друе и поред чињенице да су у самојзавршници играли чак са два играча мање на терену.

Чак, шта више, у тренуцима док је крило било на клупи за кажњене док жути картони није био преиначен у црвени, Моана Пасифика је са 14 играча постигла два трансформисана есеја. Друа им се приближила свега на два поена заостатка али нису имали ни времена ни снаге ни знања да остваре победоносни преокрет.

Крусејдерси су претрпели и други пораз у сезони. Поред прошлонедељног у Хамилтону од Чифса, дашњи шампионима Супер Рагбија су нанели првотимци Варатаса Хју Синклер, Хари Вилсон, Тристон Рајли и Џејк Гордон есејима док је Тане Едменд био стрелац 17 поена из четири трансформације и три казне.

Недисциплина је била додатни противник Крсташима јер су Дом Гардинер крајем првог и  Чаj Фихаки почетком другог полувремена морали по десет минута на клупу за кажњене.

У последњем мечу другог дана, друге Супер рунде Супер Рагбија Чифси су декласирали Брамбисе 46:12. У редовима прошлогодишњих финалиста Супер Рагбија два од шест есеја је постигао Кортез Ратима док су 16 поена били дело одличног Демијена Мек Кензија из пет претварања и два казнена ударца.

Погавице из Ваиката су могле себи да приуште чак и црвени картон Џереда Профита у 77.  минуту, Брамбиси нигде нису мрднули од својих 12 поена од по једонг есеја из сваког полувремна Корија Тула и казне Ное Лолесиа.

Сутра се на стадиону Мелбурл Ректанулар игра последња утакмица Супер кола Супер Рагбија у којој ће Хурикејнси одмерити снаге са Квинсленд Редсима.

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ ДРУГОГ КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Данас:

МОАНА ПАСИФИКА – ФИЏИЈАН ДРУА 39:36 (15:8)

КРУСЕЈДЕРС – ВАРАТАС 24:37 (10:16)

ЧИФС – БРАМБИС 46:12 (25:7)

Сутра:

ХУРИКЕЈНС – КВИНСЛЕНД РЕДС

Јуче:

ХАЈЛЕНДЕРС – БЛУЗС 29:37 (15:15)

РЕБЕЛС – ВЕСТЕРН ФОРС 48:34 (19:24)

Категоријеn

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.