ДРУА УЗЕЛА СКЛАП И ХУРИКЕЈНСИМА

ПОРАЗИЛИ МОМКЕ ИЗ ВЕЛИНГТОНА: други центар Друе Иосефо Мaси у продору против Урагана. ФОТО: Getty Images
ПОРАЗИЛИ МОМКЕ ИЗ ВЕЛИНГТОНА: други центар Друе Иосефо Мaси у продору против Урагана. ФОТО: Getty Images

Рагбисти Фиџијан Друе у првој утакмици, другог дана, 11. кола Супер Рагби Пацфика, скршили су још једног великана јужне хемисфере. У Суви су на колена бацили Хурикејнсе савладавши их 27:24 (7:5). Крусејдерси су без већих проблема победили Вестерн Форс 48:13 (24:6) док је Моани Пасифики мало недостајало да надиграју Блузсе који су ипак славили у окландском дербију 31:30 (17:10) док је аустралијски припао Варатсима тријумфом 32:24 (17:17) над Редсима. 

Огромно славље домаћим навијачима у највећем и главном граду Фиџија и истинским заљубљеницима у рагби широм света, донео је Кему Валетини. Резервиста је претходно из казне направио изједначење 24:24 у 75. минуту сусрета, да би у предпоследњем, на исти начин, направио преокрет и обезбедио четврту победу Друи у сезони.

Учинком у Суви где су претходно надиграли Крусејдерсе и Ребелсе, Фиџијанци  су показали да их више нико не може сматрати неозбиљном екипом без обзира на тек другу сезону у елити јужне хемисфере.

ПЕХАР НАМЕЊЕНЕ ШАМПИОНУ СУПЕР РАГБИ ПАЦИФИКА
ПЕХАР НАМЕЊЕНЕ ШАМПИОНУ СУПЕР РАГБИ ПАЦИФИКА

У утакмици у којој је поново у редовима Крусејдерса после опоравка од повреде у стартној постави био Вил Џордан, главну улогу је ипак одиграо Броди Мек Алистер. Претежно резервни талонер, на поверење указано од Скота Робертсона, коме је углавном први одабир Коди Тејлор, узвратио је на најбољи могући начин – хет триком!

Броди Мек Алистер је за свега 53. минута проведених на терену стадиона Рагби Лига Парк у Крајстчрчу постигао три есеја. По два су била дело Лестера Фаинга` анукуа и Маке Спрингера док је осми укњижио Коди Тејлор који је управо заменио Бродија Мек Алистера.

Моану Пасифику делили су секунди од прве победе у сезони и то против градског ривала на гостујућем терену. Трећи пут су успели да поврате вођство и стекну га четврти пут на сусрету одиграном на Иден Парку али их је недисциплина скупо коштала. Прво је Соломоне Фунаки у 77. минуту добио жути картон због намерног обарања мола, а минут после истека 80. судија је морао да досуди и казнени есеј при вођству Пасифике 30:24 јер су играчи Моане оборили скрам на пет метара од гол линије који је недвосмислено напредовао ка есеју.

Аустралијски дерби припао је Варатисма из Новог Јужног Велса који су у Квинсленду против Редса славили 32:24 бољом игром у другом полувремену обзиром да је прво завршено нерешенео 17:17.

Веома узбудљиву 11. рунду Супер Рагби Пацифика затвориће сутра још један Ози окршај. У Мелбурну ће Ребелси дочекати Брамбисе из Аустралијске Престоничке Територије.

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ 11. КОЛА СУПЕР РАГБИ ПАЦИФИКА

Данас:

ФИЏИЈН ДРУА – ХУРИКЕЈНС 27:24 (7:5)

КРУСЕЈДЕРС – ВЕСТЕРН ФОРС 48:13 (24:6)

БЛУЗС – МОАНА ПАСИФИКА 31:30 (17:10)

КВИНСЛЕНД РЕДС – ВАРАТАС 24:32 (17:17)

Сутра:

МЕЛБУРН РЕБЕЛС – БРАМБИС

Јуче:

ХАЈЛЕНДЕРС – ЧИФС 28:52 (14:28)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.