ДРУГИ ПОРАЗ КАНТЕРБЕРИЈА ЗА НЕДЕЉУ ДАНА

ВЕЛИКО СЛАВЉЕ: рагбисти Хоус Беја весле се после победе над Кантерберијем. ФОТО: Paul Taylor

У последњој утакмици другог дана трећег кола Првенства провинција Новог Зеланда одиграној на стадиону Мек Лејн парк у Непиру Хокс Беј је последњим секундама меча успео да направи преокрет и савлада Кантербери 20:19 (10:0), у преостала два меча Тасман је био бољи од Ваиката 34:17, односно Саутленд од Норт Харбура 11:10.

Велико славље навијача и играча донео је Еш Диксон есејем постигнутим после мола направљеног из аута у који је он сам прецизно убацио лопту. Хоукс Беј је последњи пут успео дасавлада Кантербери 1982. године када ни један од од играча и данашње играче која је поновила успех од пре 18 лета није био ни рођен.

Ово је био други пораз црвено – црних за само недељу дана. Протеклог викенда на њиховом терену у Крајстчрчу Канербери је поразио Тараники 23:22 узевши им Ренфурли Шилд.

Шампионска екипа Тасмана је наставила пут ка одбрани титуле освојене лане убедљивим тријумфом против Ваиката. Један од најзаслужнијих за победу Макоса је био Давид Хавили. Универзалац у редовима Тасмана и првотимац Крусејдерса био је хет трик јунак меча потигавши три есеја од укупно пет своје екипе. Друга два су била дело Ендруа Макалиоа и Алекса Нанкивела.

Саутенд је слично попут Хоукс Беја дошао до друге победе у низу на свом терену што је послењди пут учинио 2006. Норт Хабур је преокренуо резултат у своју корист на 8:10 казном Брајна Гетланда три минута пред крај меча. Ипак, тријумф Стегсима је у надокнади времена обезбедио Грег Дајер такође из казненог ударца.

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ ТРЕЋЕГ КОЛА ПРВЕНСТВА ПРОВИНЦИЈА НОВОГ ЗЕЛАНДА

Данас:

ТАСМАН – ВАИКАТО 34:17

САУТЛЕНД – НОРТ ХАБУР 11:10

ХОУКС БЕЈ – КАНТЕРБЕРИ 20:19

Сутра:

ОКЛАНД – МАНАВАТУ

ТАРАНАКИ – ОТАГО

КАУНТИС МАНУКАУ – НОРТЛАНД

Јуче:

ВЕЛИНГТОН – БЕЈ ОФ ПЛЕНТИ 32:10 (12:10)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.