ЕНГЛЕЗИ ПОРАЗИЛИ БЕЈБИ БЛЕКСЕ

ОСТВАРИЛИ ИСТОРИЈСКУ ПОБЕДУ: Мет Хенкин пред постизање првог есеја за Енглеску у полуфиналу против Новог Зеланда. ФОТО: Мајкл Ренак
ОСТВАРИЛИ ИСТОРИЈСКУ ПОБЕДУ: Мет Хенкин пред постизање првог есеја за Црвене руже у полуфиналу против Новог Зеланда. ФОТО: Мишел Ренак

Репрезентативци Енглеске успели су први пут у историји сусрета са Новим Зеландом у оквиру светских првенстава за играче до 20 година да савладају момке са Аотеарое. Поразивши Бејби блексе 33:21 (20:8) рагбисти са Црвеном ружом на грудима су се пласирали у финале Мондијала у Француској. 

Енглези су практично питање пласмана у финале решили у првом полувремену када су у једном тренутку водили и са 20:5 есејима Мета Хенкина и Ентонија Вотсона уз две казне и два претварања Хенрија Слејда док је све што су Новозеланђани успели да ураде био казнени ударац Сајмона Хикија и полагање Епалахамеа Фаиве.

У наставку су обе репрезентације постигле по 13 поена али је капитал из првих 40 минута игре био пресудан.

СЛАБА УТЕХА: Епалахаме Фаива постиже први есеј за Бејби блексе. ФОТО: Мишел Ренак
СЛАБА УТЕХА: Епалахаме Фаива постиже први есеј за Бејби блексе. ФОТО: Мишел Ренак

Бејби блекси су се по повратку са паузе приближили на свега два поена заостатка есејем центра Супер рагби франшизе Хајлендерс Џејсона Емерија, трансформацијом и две казне резервног демија Џејда Те Руе али их је закопало треће полгање Црвених ружа. Овог пута у листу стрелаца уписао се Том Смолбон који је на позицији стуба прве линије заменио Скота Вилсона.

Историјску победу оверио је Хенри Слејд казном у последњем минуту окршаја. Отварач Ексетер Чифса завршио је меч са стопроцентним учинком и као најефикаснији појединац сусрета јер је био прецизан из свих седам покушаја, три претварања и четири казнена ударца за 17 поена.

Пласманом Енглеске у финале Мондијала за играче до 20 година први пут ће се меч за титулу јуниорског светског шампиона изграти између две селекције са северне хемисфере обзиром да су раније вечерас у првом полуфиналу Велшани победили Јужну Африку 18:17.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.