РЕШАВАЊЕ НЕДОУМИЦА

ДЕТАЉ С ОКРШАЈА ХАРЛЕКВИНСА И КОНЕЧТА ОДИГРАНОГ У ЛОНДОНУ ПРЕ СЕДАМ ДАНА: Крис Јорк продире кроз редове Ираца
ДЕТАЉ С ОКРШАЈА ХАРЛЕКВИНСА И КОНЕЧТА ОДИГРАНОГ У ЛОНДОНУ ПРЕ СЕДАМ ДАНА: Крис Јорк продире кроз редове Ираца

До одласка на зимску паузу, макар што се Челиџ купа тиче, остало је десет утакмица четвртог кола које ће се одиграти предстојећег викенда. За многе клубове следећа четири дана биће одлучујућа јер ће после мечева бити много јаснија слика ко ће остати у игри за пласман у нокаут фазу.

Харлеквинси гостују Конечту у Галвеју и неопходна им је победа како би одрадили главни део посла, тачније обезбедили наставак такмичења и после борбе по групама. Пре седам дана савладали су Ирце на Твикенехем ступу у британској престолници, постигли есеј и са човеком мање али опрезни су пред пут на Смарагдно острво. У тим из Лондона после шест недеља одсуства због репрезентативних обавеза враћају се Дани Кер и Ник Истер који ће сигурно бити додатно појачање и самопоуздање јер је Харлеквинима неопходна победа обзиром да деле прво место на табели с Бајоном.

Глостер дочекује Ла Рошел на свом Кингсхолм стадиону. Енглези су у претходном сусрету ове две екипе извојевали победу 13:6 у Француској највише захваљујући Џејмса Симсона Данијела који је постигао једини есеј на утакмици али биће им изуетно тешко да у недељу понове успех од пре седам дана. Ситуација у групи 5 је веома компликована јер Ла Рошел је за поен у предности у односу на овонедељног ривала и Ажен који имају по десет бодова што оставља сва три клуба у игри за пласман у четвртфинале.

После пораза у Бриву Сејл Шарксима је узвратни сусрет у градићу Стокпорту у близини Манчестера с Французима последњи воз ако желе да ухвате прикључак у трку за улазак међу финалних осам. Права на грешку више немају и евентуални тријумф против Брива у многоме би им олакшао ситуацију.

ДЕТАЉ С ПРОШЛОГ МЕЧА ЧИФСА И ФАЛКОНСА: Сирели Накелавуки у дуелу против Њукасла
ДЕТАЉ С ПРОШЛОГ МЕЧА ЧИФСА И ФАЛКОНСА: Сирели Накелавуки у дуелу против Њукасла

И група 3 је интересантна јер ће неке ствари испливати на површину после дуела сународника. Бајон дочекује другопласирану екипу француског Топ 14. У прошлом судару две стране Монпеље је као домаћин славио са 39:14. У енглеском окршају Чифси су у Ексетеру савладали Фалконсе 36:10 што ће бити далеко теже поновити у Њукаслу.

РАСПОРЕД УТАКМИЦА ЧЕТВРТОГ КОЛА ЧЕЛИНЏ КУПА

Четвртак, 16. децембар:

СТАД ФРАНС – БУКУРЕШТ ОУКС, група 4

Петак, 17. децембар:

КОНЕЧТ – ХАРЛЕКВИНС, група 1

Субота, 18. децембар:

АЖЕН – РОВИГО, група 5

КАВАЛИЈЕРИ – БАЈОН, група 1

БУРГОЊ – МОНПЕЉЕ, група 3

Недеља, 19. децембар:

ЕЛ САЛВАДОР – ПЕТРАРКА, група 2

КРОЦИЈАТИ – ЛИДС КАРНИГИ, група 4

ЊУКАСЛ ФАЛКОНС – ЕКСЕТЕР ЧИФС, група 3

СЕЈЛ ШАРКС – БРИВ, група 2

ГЛОСТЕР – ЛА РОШЕЛ, група 5

ГРУПА 1

[table “21” not found /]

ГРУПА 2

[table “22” not found /]

ГРУПА 3

[table “23” not found /]

ГРУПА 4

[table “24” not found /]

ГРУПА 5

[table “25” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.