ЗВЕЗДА РАГБИЈА 13 ПРЕЛАЗИ У СЕЈЛ ШАРКСЕ

НАПУШТА СУПЕР ЛИГУ, ПРЕЛАЗИ У ПРЕМИЈЕРШИП: Џош Чарнли
НАПУШТА СУПЕР ЛИГУ, ПРЕЛАЗИ У ПРЕМИЈЕРШИП: Џош Чарнли

Џош Чарнли, звезда рагби лиге, односно Виган Вориорса, три године за редом финалисте Супер лиге, кренуо је стопама великана свог клуба попут Џејсона Робинсона и Криса Ештона, обзиром да ће на крају сезоне напустити код игре са 13 играча и прећи у рагби унију, тачније појачати редове Сејл Шаркса.

Двадесетдвогодишњак је одиграо 152 утакмице за Ратнике Вигана, постигао 148 есеја и 94 пута био успешан из шута на гол. Са Вориорсима је два пута освојио велико финале Супер лиге 2010. и 2013, и два Челинџ купа 2011. и 2013. Џош Чарнли је био најбољи стрелац Супер лиге 2012 са 31. есејем, и годину дана касније када је 43 пута положио.

Биће интересантно видети да ли ће супер звезда Супер лиге успети успешно да се прилагоди коду рагбија са 15 играча на терену попут Џејсноа Робинсона, легенде Вигана, који је такође 2000. прешао у унију, управо у Сејл Шарксе, стекао статус репрезентативца Енглеске са којом је 2003. освојио Грен слем у Првенству шест нација и постао светски шампион исте године на Мондијалу у Аустралиј, или ће морати да се врати назад рагбију 13 после неефикасних транзиција попут Бенџија Маршала и Сема Бриџиса.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.