ИГРАЧ ИЗБОДЕН НОЖЕМ НА ПОЛУВРЕМЕНУ

ОСУДИО НАСИЉЕ: Председник Рагби Сазева Јужне Африме МАрк Александер између Раси Ерасмуса (лево) и Јака Ниенбера стручног руководства Спрингбокса
ОСУДИО НАСИЉЕ: Председник Рагби Сазева Јужне Африме МАрк Александер између Раси Ерасмуса (лево) и Јака Ниенбера стручног руководства Спрингбокса

Добро сте прочитали наслов, нажалост, играч је паузи између полувремена избоден од стране гостујућег навијача током утакмице Лигеа А између Невер Диспер и Портервила на терену стадиона Алфа Стрит у градићу Малмесбри стотињак километара северно од Кејп Тауна  у Јужној Африци.

Председник клуба који се преведено на српски зове „Никад не очајавај“ што делује мало иронично у овој ситуацији, лично и саиграчи домаћих, јурили су нападача. Ухватили су га и предали полицији. Није речено у каквом стању су испоручили нападача полицији саиграчи и педседник клуба нападнутог али је објављено да је избодени играч после ноћи проведене у болници пуштен на кућно лечење.

Избодемон играчу међу првима је у помоћ притрчао подпредседник клуба Џејмс Дејвис који је инае радник хитне помоћи, и остао је уз несрећног рагбисту све док није одведен у болницу.

Судија је прекинуо утакмицу, односно није се одиграло друго полувреме, јер је био исувише изтрауматизован догађајем.

Председник Боланд Рагби Савеза Бени Ван Рои под чију надлежност подпада такмичење у Лиги А чији су Невер Диспер и Портевил чланови, поводим немилог догађаја је изашао у јавност изјавом у којој је описао догађај, осудио га и рекао да је тако нешто недопустиво.

Предедник Рагби Савеза Јужне Африке Марк Акександер огласио се поводом немилог догађаја али и поводом сличних који су се заређали у последње време у земљи Светских шампиона који ће у септембру и октобру бранити титулу у Француској, такође осуђујући их.

Џефри Бејс Рагби Клубу су суспендоване утакмице којима су требали да буду домаћини јер су тројица играча Порт Елизабет Харлеквинса у марту били избодени на гостујући им.

Кови Јунајед је такође био суспендован јер је судија на њиховој утакмици против Своловса био нападнут.

У рагбију се претежно не дешавају овакви трагични догађаји али у земљама у којима је спорт број један, када узаврелају страсти, свашта се дешава, како и код нас у фудбалу, кошарци, рукомету.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.