ИЗАЗОВ У РИМУ, ПРЕКРЕТНИЦА У ЛОНДОНУ

ТОМ ШЕНКЛИН У ПРОДОРУ ПРОТИВ ИТАЛИЈЕ.
ТОМ ШЕНКЛИН У ПРОДОРУ ПРОТИВ ИТАЛИЈЕ.

Утакмицом у Риму, после две недеље паузе стартује треће коло Купа шест нација. Сутра у Вечном граду у 15 и 30 часова Азури дочекују Велшане а два и по сата нешто касније у Лондону Енглеска и Француска играју утакмицу после које остаје само један конкурент за Грен слем. Недеља је резервисана за келтски окршај. На стадиону Марејфилд у Единбургу Шкотска и Ирска бориће се за бодове и Сентенери квејд.

Занимљиво ће бити видети Италијане сутра на свом терену стадиона Фламинио да ли су се консолидовали после дебакла на Твикенхему. Пораз од Енглеске 59:13 био је разочаравајући ако се има на уму да су рагбисти с Апенинског полуострва само недељу дана пре утакмице у Лондону и жестоко намучили Ирску која је дошла до победе захваљујући дроп голу Ронана О` Гаре три минута пред крај меча.

САЛВАТОРЕ ПЕРУЂИНИ У КОНТАКТУ С ВЕЛШАНИМА.
САЛВАТОРЕ ПЕРУЂИНИ У КОНТАКТУ С ВЕЛШАНИМА.

Азури су успели два пута у Купу шест нација да савладају сутрашњег ривала, последњи пут Велс је пао у Риму 2007. године резултатом 23:20. Међутим, Италијани ће имати Сизисофов посао пред собом обзиром да су Велшани у одличној форми. У предходном колу били су бољи од Шкота 24:6.

Сусрет на Твикенхему прекретница у овогодишњем Купу шест нација. Енглеска и Францска једине су репрезентације без пораза у досадашњем току турнира и потенцијални су надидати за Грен слем. Домаћини су последњи пут освојили титулу у великом стилу пре осам година касније у Аустралији постали су и светски шампиони. Против Велса и Италије видело се да имају тај квалитет и ове сезоне а прави испит имаће против Француза.

ДЕТАЉ С ПРОШЛОГОДИШЊЕГ ДУЕЛА ФРАНЦУСКЕ И ЕНГЛЕСКЕ.
ДЕТАЉ С ПРОШЛОГОДИШЊЕГ ДУЕЛА ФРАНЦУСКЕ И ЕНГЛЕСКЕ.

Триколори бране Грен слем освојен прошле сезоне и нема сумње да ће против захухталих пружити максимум не би ли постали једина селекција без пораза. У случају то да се деси, Французима је отворен пут ка одбрани Грен слема јер у претпоследњем колу гостују Италијанима а у последњем им гостује Велс.

РАСПОРЕД УТАКМИЦА ТРЕЋЕГ КОЛА КУПА ШЕСТ НАЦИЈА

Сутра:                                                                                           

ИТАЛИЈА – ВЕЛС

ЕНГЛЕСКА – ФРАНЦУСКА

Недеља, 27. фебруар:

ШКОТСКА – ИРСКА

ТАБЕЛА КУПА ШЕСТ НАЦИЈА

[table “27” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.