ИЗВЕШТАВАЋЕМО ВАС ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО СА МЕЧА БЛУЗС – ВАРАТАС

РАГБИ АНЗАК ДАН
РАГБИ АНЗАК ДАН

Засигурно дерби деветог кола Супе рагби Пацифика одиграће се на терену стадиона Иден парк где ће Блузси укрстити копља са Варатасима. Предигра окршаја тимова из Окланда и Сиднеја биће утакмица измећу Краљевске Морнарице и Краљевског Ваздухопловства Новог Зеланда а све у склопу обележавања празника АНЗАК дана. Рагби Озон имаће част и привилегију да Вас директно и ексклузивно извешава са догађаја са највећег стадиона и из највећег града Аотеарое.

Блузси су именовали најачи састав за судар са младим тимом Варатаса. У редове Плаваца вратили су се Стивен Перофета и Хоскинс Сотуту. Аустралинајци не могу да рачунају на неке од искуснијих играча попут Мајкла Хупера, Лалакаи Фокеиа и Марка Навакавативасеа због протокола репрезентације док су Дејв Порецки и Нед Ханинган удаљени од терена због лакшег потреса мозга.

Отварач Блузса и Ол блекса Бауден Барет одиграће против Варатаса јубиларну 150. Супер рагби утакмицу што је малом броју, чак врхунских играча, пошло за руком и ногом.

Посебну празничну ноту сусрету Блзса и Варатаса даће чињеница да се игра за викенд када се широм Новог Зеланда и Аустралије пролславља АНЗАК дан (ANZAC Day) празник посвећен свим војним ветеранима две земље који се у почетку празновао у част Аустралиско Новозеландског Војног Корпуса (Australian and New Zealand Army Corps) учесника Првог Светског рата.

Тим поводом пред меч Блузса и Варатаса своје вештине у националном спорту представиће играчи Краљевске Морнарице и Краљевске Авијације Новог Зеланда. Наравно да припадају заједниким војним снагама али ривалитета не мањка. Позната је „нетрпељивост“ морнарице и авијације и сигурно ће бити врло занимљиво видети судар два рода на рагби терену.

Као што смо Вас синоћ извештавали из Хамилтона са утакмице Чифса и Фиџијан Друе, тако ћемо Вам и данас директно и ексклузивно преносити све детаље са двомеча са Иден парка у Окланду, уоквирених у празновање АНЗАК дана.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.