ИСТОРИЈСКА ПОБЕДА ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ

ПАО ЗВЕЗДИН ПРВЕНАЦ: Радослав Алексић у акцији против Крушевца.
ПАО ЗВЕЗДИН ПРВЕНАЦ: Радослав Алексић у акцији против Крушевца.ФОТО: Милан Рашић.

Рагбисти Црвене Звезде остварили су историјски успех забележивши прву победу у званичним такмичењима. Овај подвиг београдски црвено – бели извојевали су на терену Спортског центра Крушевац савладавши Крушевц 35:12 (6:0) у одложеној утакмици првог кола групе Б Првенства Србије. Тријумф Звезди обезбедила су два есеја Уроша Јовановића, по један Стефана Жељкића и Милана Спасића док је Никола Татић укњижио 15 поена из три казне и три трансформације.

У дуелу неискусних екипа ако не рачунамо лиценциране играче из Партизана на страни домаћина и Краљевског београдског рагби клуба код гостију, био је приметан велики ентузијазам и елан за игром који није могао да поколеба ни изузетно лош терен Спортског центра Крушевац.

У првом полувремену водила се доста изједначе борба у којем је Црвена Звезда у уводних пола сата имала значајнију иницијативу али је одбрана Крушевљана била непролазна. Ипак до предности црвено-бели долазе захваљујући Николи Татићу који је два пута био прецизан из казнених удараца.

ЗАПАЖЕН: Чеп Звезде Игор Димчић у акцији.
ЗАПАЖЕН: Чеп Звезде Игор Димчић у акцији. ФОТО: Милан Рашић.

Завршница првих 40 минуа припала је момцима из престолнице Кнеза Лазара. Сабили су ривала у пет метара до гол линије али су платили данак неуиграности и неискуства тиме што су пропустили пар веома изгледних прилика за постизање есеја идивидуалним покушајима да се прође бедем Звезде.

Друго полувреме отворио је Никола Татић трећом кзном  после чега је уследило прво поентирање мечу дело Уроша Јовановића који је млади отварач, бивши члани панчевачког Динама, успешно трансформисао.

Чарапани су узвратили после конфузног аута где је у наставку акције лопта ипак дошла до Стефана Ивковића. Играч који је за ову утакмицу био на позици аријера положио је између статива што је у многоме олакшало претварање Слободану Ивковићу.

Међутим, у наставку меча Црвена Зведа је консолидовала своје редове и постигла још три есеја чиме су поред прве, историјске победе освојили и први бонус бод.

УМАО СПОПРОЦЕНТАН: Никола Татић у дуелу против Крушевца.
УМАЛО СТОПРОЦЕНТАН: Никола Татић у дуелу против Крушевца. ФОТО: Милан Рашић.

Никола Татић промашивши четврту транформацију пропустио је прилику да утакмицу заврши са стопроцентним пуцачким успехом јер је из претходних шест покушаја погађао гол на чему би могли да му позавиде и много искуснији и вероватно квалитетнији шутери.

Последњу реч у граду под Багдалом имали су домаћини. Успели још једом да поентирају, поново преко Стефана Ивковића који се најбоље снашао у гужви испред есеј простора Звезде и испалу лопту умешену молом иза гол линије поклопио за коначних 35:12.

КРУШЕВАЦ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 12:35 (0:6)

Терен Спортског центра Крушевац.

Судија: Милан Милићевић (Чикаго, Илиноис, САД).

Гледалаца: 70.

КРУШЕВАЦ: Милан Богдановић, Филип Гругић, Дејан Живковић, Слободан Милетић, Стефан Милетић, Јован Бајић, Стефан Стевшић, Владимир Станић, Стефан Мићић, Слободан Ивковић, Срђан Алексић (Алекса Живић 70`), Вукашин Медић, Милош Милићевић, Богдан Михајловић, Стефан Жељкић.

ЕСЕЈИ: Стефан Ивковић (55`, 80`).

ТРАНСФОРМАЦИЈА: Слободан Ивковић (56`).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Душан Вештић, Милош Јоксимовић, Радослав Алексић, Ристо Елезовић, Душан Новаковић (Никола Гавриловски 35`), Милан Спасић, Урош Јовановић, Игор Димчић, Бранимир Рерић, Никола Татић, Петар Бућан, Душан Јанузовић, Милош Алексовски, Стефан Зељкић, Сава Милошевић (Војкан Николић 45`).

ЕСЕЈИ: Урош Јовановић (55`, 66`), Стефан Зељкић (72`), Милан Спасић (76`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Никола Татић (56`, 67`, 73`).

КАЗНЕ: Никола Татић (5`, 14`, 44`).

ТАБЕЛА ГРУПЕ Б ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ

[table “42” not found /]


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.