ИСТОРИЈСКИ ТРИЈУМФ ЕДИНБУРГА

БАЦИЛИ НА НОГЕ ЕВРОПСКОГ ВЕЛИКАНА: рагбисти Единбурга на делу против Тулуза
БАЦИЛИ НА КОЛЕНА ЕВРОПСКОГ ВЕЛИКАНА: рагбисти Единбурга на делу против Тулуза

Првотимци Единбурга учинили су оно што ни једна шкотска екипа пре њих није. Херојским тријумфом 19:14 (10:14) оствареним на терену стадиона Марејфилд против Тулуза, четвороструког шампиона Старог континента, момци из главног града Шкотске су се пласиали у полуфинале Хајнекен купа.

Рагбисти Единбурга одлично су апсорбовали нападе Тулужана који су у првом полувремену имали и два играча више на терену јер је судија у 25. минуту показао Алану Џејкобсену жути картона а два минута касније и Росу Ренију. Домаћини су повели у првом минуту полагањем Мајка Блера и трансформацијом Грега Леидоа али Французи су бројчано надмоћнији направили преокрет са три прецизна ударца из казне Лионела Бешиса и касније есејем Тимоција Матанавоуа.

ИСТОРИЈСКИ ТРЕНУТАК: Мет Смит прославља тријумф против Тулуза
ИСТОРИЈСКИ ТРЕНУТАК: Мет Смит прославља тријумф против Тулуза

Како се испоставило поени Тулуза из првог полувремена били су једини на мечу јер им Шкоти нису дозволили да наметну своју агресивну и динамичну игру.

Леидло је у наставку казном приближио Единбург на само поен заостатка за европским гигантом. Казнени ударац отварача домаћих и репрезентације Шкотске из 50. минута био је пресудан за, слободно се може рећи, историјску победу чиме се не само Единбург, него уопште једна екипа са севера Британског острва, први пут пласирала у полуфинале Хајнекен купа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.