КАНТЕРБЕРИ ЗАВИО НОРТЛАНД У ЦРНО

СРЕИЛИ СЕВЕРЊАКЕ: детаљ са меча у Крајстрчру. ФОТО: Јован Бајић
СРЕДИЛИ СЕВЕРЊАКЕ: Сонатане Текулуа убацује лопту у скрам гостију. ФОТО: Јован Бајић

У јединој утакмици другог дана, трећег викенда Првенства провинција Новог Зеланда Кантерберије је убедљивом игром декласирао Нортланд на терену стадиона Рагби лига парк у Крајстчрчу постигавши шест есеја за тријумф 48:3 (20:3), дозволивши ривали са севера северног острва свега три поена да укњижи.

У демолирању Хортланда предњачио је Наси Ману. Капитен Кантерберија је два пута положио лопту у есеј простог гостију док је Колин Слејд завршио сусрет са стопроцентним учинком  претворивши свих  шест есеја уз два прецизна шута из казни.

Међутим, почетак сусрета није наговештавао његов крај.

ДЕТАЉ СА МЕЧА КАНТЕРБЕРИ - НОРТЛАНД: убацивање лопте у коридор гостију. ФОТО: Јован Бајић
ДЕТАЉ СА МЕЧА КАНТЕРБЕРИ – НОРТЛАНД: намештање за убацивање лопте у коридор гостију. ФОТО: Јован Бајић

Семафор је мировао све до 15. минута када га је неочекивано Нортланд покренуо. Гости су повели казненим ударцем Дена Хоукинса јер играчи Кантерберија који су били на земљи нису склонили из зоне рака.

Колин Слејд који се добио отпуст од Ол блекса да одигра утакмицу за Кантерберијанере на позицији креатора игре, донео је изједначење на исти начин као и отварач Нортланда седам минута касније. Који трен касније Мичел Дурмунд је постигао првенац вечери чиме су домаћини повели у 26. минуту а полагање демија домаћих трансформисао је Колин Слејд без проблема јер је билко између статива.

ПОСТИЖЕ ПРВИ ЕСЕЈ ВЕЧЕРИ: Мичел Дурмунд. ФОТО: Јован Бајић
ПОСТИЖЕ ПРВИ ЕСЕЈ ВЕЧЕРИ: Мичел Дурмунд. ФОТО: Јован Бајић

У 31. минуту рагбисти из Крајстчрча су су после казне тражили меле на пет метара од гол линије и угурали противника у есеј простор и поентирали преко капитена Насија Мануа. И после полагања чепа треће линије скрама Колн Слејд је био прецизан што и није било толико тешко обзиром да је шут такође био са места између статива.

Прво полувреме Колин Слејд је затворио другим казненим ударцем за вођство 20:3.

Друго је отворио Том Сендерс, после аута на убацивање Нортланда у којем су домаћини дошле до лопте и постигли трећи есеј.

ДИРЕКТНО ИЗ КРАЈСТЧРЧА: Јован Бајић
ДИРЕКТНО ИЗ КРАЈСТЧРЧА: Јован Бајић

Четврти и бонус поен је обезбедио Џед Гудхју. Најпре је Ричи Мо` уга отео лопту из руку аријеру Нортланда Метјуу Рајту која је скакутала по есеј простору гостију а пре ривала и Колина Следјда ју је поклопио други центар.

Отварач Крусејдерса и резервни Ол блекса је био сигуран и после полагања Тома Сендерса и Џека Гудхјуа.

Капитен је крунисао акцију заједничку акцију играча дијагонале и мелеа у којој су прошетали лопту кроз руке. На крају је завршила у Насу Манујевим, а чеп треће линије је изварао кораком у страну двојицу противника, прошао кроз њих за друго полагање на мечу. Колин Слејд је наставио успешно шутерско вече претворивши поентирање готово са аут линије.

Судбину небо плавих је запечатио Патрик Озборн. Продорно крило ушавши са клупе је учинио оно за шта је и плаћен. Унео је јаје преко гол линије и положио га 46:3. Вечерас непогрешни Колин Слејд је трансформисао и поентирање Озбоирна за коначних 48:3.

КАНТЕРБЕРИ – НОРТЛАНД 48:3 (20:3)

Стадион Рагби лига парк у Крајстчрчу

Гледалаца: 6.500

Главни судија: Аки Асо

Помоћници: Кејн Мек Брајд, Блер Баркли

Судија у ТВ студију: Грент Диксон

КАНТЕРБЕРИ: Џо Муди, Бен Фунел, Непо Лаулала, Џоел Еверсон, Мет Симонс, Том Сендерс, Џед Браун, Наси Ману, Мајкл Дуемонд, Колин Слејд, Милфорд Кересума, Адам Вајтлок, Џек Гудхју, Роб Томпсон, Ричи Мо` унга

Коди Тејлор, Сиате Токолахи, Џеј Џеј менинг, Лук Вајтлок, Вили Хајнц, Апа натханели, Патрик Озборн

ЕСЕЈИ: Мичел Дурмунд (26`), Наси Ману (31`, 55`), Том Сендерс (46`), Џед Гудхју (48`), Патрик Озборн (72`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Колин Слејд (27`, 32`, 47`, 49`, 56`, 73`)

КАЗНЕ: Колин Слејд (23`, 40`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

НОРТЛАНД: Рос Рајт, Метју Моулдс, Наматахи Ваа, Шејн Невил, Том Мурдај, Ден Прајор, Џек Рем, Цем Ејри, Сонатане Такулуа, Ден Хохкинс, Џоне Мацилаи, Трој Гилберт, Винстон Стенли, Филипо Накоси, Метју Рајт

Хауард Силиото, Њилгриф Џон, Мајкл Столберг, Кара Прајор, Курт Дејвис, Латиуме Фосита, Ворен Дан

ЕСЕЈИ:

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ:

КАЗНЕ: Ден Хоукинс (15`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.