КАНТЕРБЕРИ ЛАКО СРЕДИО ВАИКАТО

ПОНОВО БОЉИ ОД РИВАЛА: детаљ с претходног дуела црно - црвених и Ваиката
ПОНОВО БОЉИ ОД РИВАЛА: детаљ с претходног дуела црно - црвених и Ваиката

У другој утакмици трећег кола ИТМ Купа, односно Првенства провинција Новог Зеланда Ваикато је претрпео још један пораз. На гостовању у Крајстчрчу Кантербери их је олако савладао 47:10 (21:3). По два есеја за момке у црно – црвеним дресовима постигли су Милфорд Кересума и Адам Вајтлок док су се по једном у листу стрелаца уписали и Бен Фунел, Колин Слејд и Патрик Осборн. Једино полагање за госте је било дело Брајдена Мичела а Вхаренуи Хавера је био сигуран из трансформацје и казне.

Јуче на премијери трећег кола Првенства провинција Новог Зеланда Велингтон, екипа из Премиершипа, је уз доста проблема савладала Норт Харбур тим из Чемпионшипа на Регионалном стадиону у престоници Аотеарое 35:27 (21:14). У дружини из главног града Чарли Нгати је два пута положио лопту из противничке гол линије а по једном су исто учинили и Ти Џеј Перенара и Лима Сопоага. Частан пораз али ипак недовољан за бонус бод момцима из северне луке извукли су Нафи Туитаваке, Тевита Ли и Френсис Саили есејима и Коди Реи са три претварања и две казне

ДВОСТРУКИ СТРЕЛАЦ: Чарли Нгати у продору против Норт Харбура
ДВОСТРУКИ СТРЕЛАЦ: Чарли Нгати у продору против Норт Харбура

Сутра ће програму бити окршај Каунтис Манукауа и Тасмана док су за суботу заказна три меча а за недељу два. И у трећој рунди ИТМ Купа настављена је овосезонска традиција да две екипе у једном колу одиграју две утакмице како би сви мечеви стали у предвиђен временски оквир. Овог пута на реду је Норт Харбур који ће и у суботу поново на терен, овог пута свог стадиона на мегдан са Нортландом и Велингтон који дочекује Манавату.

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ ТРЕЋЕГ КОЛА ПРВЕНСТВА ПРОВИНЦИЈА НОВОГ ЗЕЛАНДА

Данас:

КАНТЕРБЕРИ – ВАИКАТО 47:10 (21:3)

Јуче:

ВЕЛИНГТОН – НОРТ ХАРБУР 35:27 (21:14)

Сутра:

КАУНТИС МАНУКАУ – ТАСМАН

Субота, 31. август:

ОКЛАНД – БЕЈ ОФ ПЛЕНТИ

НОРТ ХАРБУР – НОРТЛАНД

САУТЛАНД – ТАРАНАКИ

Недеља, 1. септембар:

ВЕЛИНГТОН – МАНАВАТУ

ОТАГО – ХОУКС БЕЈ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.