КАРТЕР ОДРАДИО ПРВИ ТРЕНИНГ

ОЧЕКУЈЕ СУСРЕТ С ЕНГЛЕЗИМА: Данијел Картер.
ОЧЕКУЈЕ СУСРЕТ С ЕНГЛЕЗИМА: Данијел Картер.

Присталице Новог Зеланда обрадоваће вест да је Данијел Картер који је због лакше повреде Ахилове тетиве пропустио утакмицу против Велса протекле суботе, јуче одрадио први тренинг. По сопственом признању, креатор игре Ол блекса радио је са 50 % снаге. Тренинг је протекло без проблема због чега Картер с правом очекује да ће у суботу 1. децембра бити на терену стадиона Твикенхем за окршај с Енглезима.

ДИРЕКТНО ИЗ ЛОНДОНА: Јован Бајић.
ДИРЕКТНО ИЗ ЛОНДОНА: Јован Бајић.

Да ли је повреда заиста постојала или је како се спекулисало у Кардифу, Стив Хенсон против Велса желео да одмори најбољег отварача света и сачува га за дуел с Енглеском, остаће непознаница али оно што је сигурно је да Картер жели да игра у суботу.

Надам се да ћу бити спреман. Ништа се није променило у последњих пар дана. План је био да одрадим тренинг данас који је био доста лаган. Нисам желео да прелазим више од 50 процената сопствених могућности и све је прошло како тереба – рекао је Данијел Картер на конференцији за медије одржаној у хотелу Ројал Гарден у Лондону и наставио.

Добро третирамо повреду и чинимо све што је могуће да будем спреман за суботу. Прилично сам уверен да ћу бити у стању да одиграм утакмицу. За сада ми је потребно само да имам позитивне мисли. Ово је последња утакмица у години и дефинитвно желим да будем део ње – закључио је првотимац Кантерберија и Крусејдерса.

ПУН ТРОЈЕФА: Данијел Картер.
ПУН ТРОЈЕФА: Данијел Картер.

Данијел Картер је имао доста проблема с повредама током богате каријере у којој је освојио све што се оствојити може изузев Хајнекен и Челинџ купа. Пет пута је био шампион Првенства провинција Новог Зеланда с Кантерберијем (2001., 2004, 2008, 2009, 2010.). С Кусејдерима је био четири пута првак Супер рагбија (2002., 2005, 2006, 2008.), помогао је Перпињану да после 54 година поста 2009. постане шампион Француске.

С Ол блексима је шест пута освајао Куп три, односно четири нације (2003, 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2012), постао је Светски првак лане и три пута завршио Турнеју крајем године Грен Слемом (2005,, 2008, 2010.). Ако у суботу Нови Зеланд савлада Енглеску у шта су многи уверени да ће се десити без потешкоћа, Данијел Картер ће дописати још један Грен слем у своју биоографију.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.