КРСТАШИ САВЛАДАЛИ БРАМБИСЕ

ОБОРЕН: стуб Крсташа Овен Френкс (са лоптом) оборен у дуелу са Брамбисима. ФОТО: Јован Бајић
ОБОРЕН: стуб Крсташа Овен Френкс (са лоптом) оборен у дуелу са Брамбисима. ФОТО: Јован Бајић

У првој утакмици пред домаћом публиком у новој сезони, Крусејдерси су у веома напетом и неизвесном мечу, успели да остваре победу 17:13 (12:3) против Брамбиса на терену стадиона Рагби лига парк у Крајстчрчу. За играча утакмице био је проглашен Израел Даг који је одиграо јубиларну, 100 утакмицу у Супер рагбију.

Крусејдерси су као и увек, веома агресивно отворили меч. Све што су имали бацили су у напад, што се по старом, добром, неписаном правилу, увек исплати. Није им требало пуно да упишу прве поене на сусрету. Први есеј за Крсташе у 2017. био је дело Сете Таманувалеа.

ЈОВАН БАЈИЋ
ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО ИЗ КРАЈСТЧРЧА: Јован Бајић

Лопта, која је пар пута прешла са једне на другу страну терена, дошла је до крила. Сета Таманувалу је имао још доста посла да обави како би укњижио поене јер је имао Џејмса Даргавила испред себе. Међутим, Крило Крусејдерса је лако ишало на крај са колегом са противничке стране, прошао га, направио још који корак ближе ка стативама и положио. Ричи Мо` унга је био прецизан за додатна два поена.

Из ударца на гол, али у овом случају из казне, Фаренуи Хавера је покренуо део семафора који припада Брамбисима.

Приликом доскока, Израел Даг је имао контакт да Џејмсом Даргавилом који је у том тренутку протрчавао поред аријера Крсташа. Даг је искусно, али не баш и часно, доста театрално пао, и испустио лопту. Главни судија Глен Џексон се консултовао са колегом и имењаком у ТВ студију Гленом Њуменом, и показао Џејмсу Даргавилу, чини ми се, престрого жути картон.

Домаћи су искористили играча више и постигли други есеј преко Фетуа Дагласа. Ричи Мо` унга није успео да трансформише полагање чепа треће линије мела готово са саме аут линије.

СКРАМ. ФОТО: Јован Бајић
СКРАМ. ФОТО: Јован Бајић

Бројчано изједначени у другом полувремену, само два минута по повратку на терен из свлачионица, Брамбиси су ставили до знања да нису дошли у Крјастчрч са белом заставом. Лопту преко гол линије противника успео је да пренесе и положи Рори Арнолд. На само два поена заостатка за Крусејдерсима приближио је Брамбисе Фаренуи Хавера претварањем поентирања играча друге линије мела момака из Канбере.

Крсташи су се поново одлепили од ривала есејем Питера Самуа. Били су доминантни у затвореном мелеу на пет метара од гол линије. Брамбиси су покушали да сруше, окрену формацију, Глен Џексон је већ показивао предност казне, а у свом том хаосу најбоље се снашао отворени крилни треће линије мела који није требао да почне меч, али је попунио место у стартној постави јер се Мет Тод повредио пред саму утакмицу. Питер Саму је покупио лопту која је изашла из већ не контролисаног скрама и положи је за 17:10.

Додатно је учинио сусрет занимљивим приближивши на четири поена разлике предност Крусејдерса Фаренуи Хавера још једном казном у 68. минуту утакмице, што је унело нервозу у редове домаћих.

У самој завршници меча, Брамбиси су опасно запретили да направе преокрет, први пут поведу на мечу у евентуално, остваре неочекивану победу у Крајстчрчу. Имали су прилике, али не довољно концентрације да обистине претње. Крсташи су ипак, задржали предност узевши сва четири бода у утакмици, а гостима са друге стране Тасмановог мора, остаће бонус бод који се добија за пораз мањи од осам поена разлике, као утеха за пропуштеним.

КРУСЈЕДЕРС – БРАМБИС 17:13 (12:3)

Стадион Рагби лига парк у Крајстчрчу

Гледалаца: 15.000

Главни судија: Глен Џексон

Помоћници: Брендон Пикерли, Ангус Мабеј

Судија у ТВ студију: Глен Њуман

КРУСЕЈДЕРС: Џо Муди, Бен Фунел, Овен Френкс, Скот Барет, Семјуел Вајтлок, Џордан Тауфуа, Питер Саму, Вхету Даглас, Брајан Хал, Ричи Мо` унга, Џорџ Бриџ, Рајан Кроти, Џек Гудхју, Сета Таманивалу, Израел Даг

Коди Тејлор, Вајат Крокет, Мајкл Алаалатоа, Лук Романо, Џед Браун, Ереатара Енари, Мајкл Хант, Давид Хавили

ЕСЕЈИ: Сета Таманивалу (5`), Вхету Даглас (34`), Питер Саму (57`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Ричи Мо` унга (6`)

КАЗНЕ:

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

БРАМБИС: Ник Мејхју, Џош Мана Реа, Аллан Алаалатоа, Рори Арнолд, Сем Картер, Скот Фарди, Крис Алкок, Џордан Смајлер, Џое Поувел, Фаренуи Хавера, Џејмс Даргавил, Кајли Гудвин, Тевита Куридрани, Хенри Спеит, Аидан Тоуа

Роби Абел, Бен Александер, Лесли Леулуа` лали` и Макин, Том Стенифорд, Лоло Факаосилеа, Де Вет Рос, Ендру Смит, Ајзак Томпсон

ЕСЕЈИ: Рори Арнолд (42`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Фаренуи Хавера (43`, 68`)

КАЗНЕ: Фаренуи Хавера (14`)

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.