КРУСЕЈДЕРСИ РАЗБИЛИ БЛУЗСЕ У ПРВОМ ПОЛУФИНАЛУ СУПЕР РАГБИ ПАЦИФИКА

ДВОСТРУКИ СТРЕЛАЦ: Лестер Фаинга` ануку у продору против Плаваца. ФОТО: Photosport
ДВОСТРУКИ СТРЕЛАЦ: Лестер Фаинга` ануку у продору против Плаваца. ФОТО: Photosport

Крусејдерси који су рекордних 13 пута били шампиони Супер Рагбија, и који су шесту годину за редом прваци јужне хемисфере, имаће прилику и седму годину узастопно да буду на трону, обзиром да ће за недељу дана бити у прилици да бране титулу шампиона јер су у вечерас у Крајстчрчу, у првом полуфиналу Супер Рагби Пацифика, декласирали Блузсе 52:15 (32:3).

Разбијање гостију из Окланда добија додатно на величини ако се има уму да због повреда, између осталих за Крусејдрсе нису могла да играју чак петорица Ол Блекса, Џо Муди, Семјуел Вајтлок, Итан Блекедер, Давид Хавили и Севу Рис. Ако ни због чега другог, онда управо због тог податка Плавци су имали најбољу икад прилику да постану прва екипа која ће победити Крсташе у разигравању у Крајстчрчу.

Ипак, без обзиа на ту чињеницу, са расположивим снагама момци из Крајстчрча су одржали лекцију рагбија љутим противницима из највећег града Новог Зеланда постигавши укупно шест есеја. Два су била дело Лестера Фаинга` анукуа, а по један Брајдона Енора, Вил Џордана, Кодија Тејлора и Фергуса Брука. Одлични Ричи Мо` унга је био стрелац 22 поена из пет трансформација и четири казне.

Екипа, која ни претходних 28 утакмица разигравања, односно, плеј офа, на свом терену није игубила, противнику једноставно није дала да дише.

Одмах у другом минуту сусрета су повели полагањем Брејдона Енора и трансформацијом Ричија Мо` унге који је био прцизан који трен касније и из казненог ударца, али је промашио претварање после првог есеја Лестера Фаинга` анукуа, за шта се искупио још једном казном за 18:0 после свега 21. минута игре.

До ваздуха и првих поена Блузси су дошли казном Баудена Барета у 25. минуту али су Крусејдерси одговорили са још 14 поена из два трансформисана есеја.

У наставку, наставило се мучење Плаваца. Лестер Фаинга` ануку је други пут на мечу положио а Ричи Мо` унга био сигуран за додатна два поена пре него што је почасни есеј за Блусе укњижио Бауден Барет.

То само као да је наљутило Крсташе јер је креатор игре домаћих Ричи Мо` унга био два пута прецизан из казни као и после есеја Фергуса Брука за 52:8 у 78. минуту меча.

У надокнади времена понижени гости успели су да ублаже катастрофу полагањем Кејлеба Кларка и трансформацијом Бауден Барета за коначних 52:15 чиме су претрпели један од највећих пораза не само у утакмицама разигравања за наслов шампиона, него уопште у Супер Рагбију.

Крусејдерси у финау иду на бољег из другог полуфинаног сусрета Чифс – Брамбис. У случају да Поглавице победе, финале ће се играти у Хамилтону обзиром да су Чифси завршили лигашки део сезоне на првом месту. Ако Брамбиси буду славили у Хамилтону у суботу, финале ће се играти у Крајстчрчу.

Јован Бајић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.