КРУСЕЈДЕРСИ РАЗБИЛИ РЕДСЕ, ПРОШЛИ У ПОЛУФИНАЛЕ СУПЕР РАГБИЈА

СТРЕЛАЦ ДВА ЕСЕЈА У ПОБЕДИ КРСТАША: Рајан Кроти поентира
СТРЕЛАЦ ДВА ЕСЕЈА У ПОБЕДИ КРСТАША: Рајан Кроти поентира

Разбивши Редсе на терену стадиона Рагби Лига Парк у Крајстчрчу 38:9 (21:6) Крусејдерси су се 12. годину за редом плаасирали у полуфинале елитног такмичења франшиза јужне хемисфере. Убедљив тријумф Крсташима обезбедили су Рајан Кроти са два полагања и Том Маршал са једим док је Данијел Картер још једном потврдио да је најбољи отварач данашњице не само због чињенице да је постигао 20 поена из есеја, три казне и три трансформације него зато што је и маестрално дириговао нападом момка из Крајстчрча. Један казнени ударац је успешно извео и Том Тејлор док је све поене за Редсе укњижио Квејд Купер из три казне.

Рагбисти из Квинсленда просто нису могли равноправно да се носе са Крусејдерсима који су их надвисили у свим сегментима игре. Јуан Мек Кензи који је недавно постао селектор Аустралије у својој последњој уткмици као главни тренер екипе из Бризбејна, изменама је покушао нешто да промени у игри своје екипе али жељеног ефекта није било. Редси просто нису личили на себе а понајмање на тим који се није много мењао и који је пре две године у финалу управо против Крсташа постао шампион Супер рагбија.

ПОТВРДИО СУПЕРИОРНОСТ: Данијел Картер стрелац 20 поена на путу у полуфинале
ПОТВРДИО СУПЕРИОРНОСТ: Данијел Картер стрелац 20 поена на путу у полуфинале

С друге стране, вођени Данијелом Картером домаћини су демонстрирали силу и олако излазили на крај с одбраном ривала. Рајан Кроти је по једном у сваком полувремену положио лопту иза гол линије противника док је исто учинио и Данијел Картер пред истех првих 40 минута.

Квејд Купер је трећом казном отворио друго полувреме и то је прилично било све од Редса до краја меча који нису успели да пронађу кључ за врата пролаза кроз одбрану најтрофејнијег тима Супер рагбија.

Последњих 15 минута сусрета на терену је био и Ричи Мек Коув који је први пут ове сезоне осетио чари такмичења најбољих екипа Јужне Африке, Аустралије и Новог Зеланда.

КРУСЕЈДЕРС – РЕДС 38:9 (21:6)

Стадион Рагби Лига Парк у Крајстчрчу

Гледалаца: 18.000

Главни судија: Јако Пајпер (Јужна Африка)

Помоћници: Герет Вилијамсон (Нови Зеланд), Мајк Фрејзер (Нови Зеланд)

Судија у ТВ студију: Вини Мунро (Нови Зеланд)

КРУСЕЈДЕРС: Вајат Крокет, Кори Флин, Овен Френкс, Лук Романо, Семјуел Вајтлок, Џорџ Вајтлок, Мет Тод, Керијан Рид, Енди Елис, Данијел Картер, Зек Гилфорд, Том Тејлор, Рајан Кроти, Том Маршал, Израел Даг.

Бен Фунел, Џо Муди, Лук Вајтлок, Ричи Мек Коув, Вили Хајнц, Тајлер Блејендал, Адам Вајтлок

ЕСЕЈИ: Рајан Кроти (10`, 67`), Данијел Картер (30`), Том Маршал (52`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Данијел Картер (11`, 53`, 68`)

КАЗНЕ: Данијел Картер (4`, 26`, 40`), Том Тејлор (73`)

РЕДС: Грег Холмс, Саиа Фаинга` а, Џејмс Слипер, Роб Симонс, Џејмс Хорвил,Ед Кирк, Лиам Гил, Џејк Шац, Вил Гинија, Квејд Купер, Дом Шиперли, Џонатон Ленс, Бен Тапуаи, Крис Феауаи Саутиа, Бен Лукас

Алберт Анае, Џоно Овен, Ед О` Донохју, Радике Само, Бау Робинсон, Ник Фризби, Лук Морахан

КАЗНЕ: Квејд Купер (15`, 28`, 46`)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.