ЛАВОВИ РАСТРГЛИ ПОГЛАВИЦЕ

ЗАСЛУЖАН ЗА СЛАВЉЕ У ХАМИЛТОНУ: Елтон Јанкес, отварач Лајонс,а у рукама Чифса
ЗАСЛУЖАН ЗА СЛАВЉЕ У ХАМИЛТОНУ: Елтон Јанкес, отварач Лајонс,а у рукама Чифса

Неочекивано, Лајонси су изненадили на гостовању Чифсе, савладавши их на терену стадиона Ваикато 23:17 (20:0). Поред есеја Карлу Садије и Апхиве Дјијантија најзаслужнији за победу је био и отварач Јужноафриканаца Елтон Јакнкис са 13 поена из две трансформације, две казне и дроп гола.

Момци из Јоханезбурга су једноставно декласирали новозеландску екипу пред хамилтоншком публиком. Главни део посла су одрадили у првом полувремену одржавши час рагбија Чифсима, недозволивши противнику да угрози нити њихов есеј простор нити гол  за 40 минута игре.

И не сам да им нису дозволи да постигну поене у првом полувремену, већ су Поглавице биле безопасне за госте више од сат времена утакмице. Домаћи су успели да се врате у меч у самој завршници полагањима Шона Ваиануа, Непо Лаулаее и Тумуе Мануа. Уз претварање Мартија Мек Кензија последњег есеја, два минута пред крај сусрета, Чифси су се приближили на свега три заостатка.

Међутим, тријумф је оверио креатор игре Лајонса Елтон Јанкис голом из шута из одскока чиме је распршио наду домаћих у преокрет.

ПАРОВИ ДЕВЕТОГ КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Данас:

ЧИФС – ЛАЈОНС 17:23 (0:20)

САНВУЛВС – ХУРИКЕЈНС

ШАРКС – РЕДС

Сутра:

ХАЈЛЕНДЕРС – БЛУЗС

ВАРАТАС – РЕБЕЛС

СТОРМЕРС – БРАМБИС

У деветом колу слободни су: БУЛСИ, ХАГУАРЕСИ и КРУСЈЕДЕРСИ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.