ЛАВОВИ СЕ ВРАТИЛИ У СУПЕР РАГБИ

ПОЧАСНИ КРУГ: Лавови поздрављају домаћу публику
ПОЧАСНИ КРУГ: Лавови поздрављају домаћу публику

Без обзира што су претрпели пораз 18:23 (8:9) од Саутерн Кингса пред пуним трибинама свог стадиона Елис Парк у Јуханезбургу у узвратном мечу баража за попуну места у Јужноафричкој конференцији Супер рагбија, Лајонси ће се 2014. вратити у најјаче такмичење јужне хемисфере захваљујући победи 26:19 против Краљева оствареној у Порт Елизабету недељу дана раније.

Одлука Јужноафриканаца да освајач Кари купа, односно првак земље са југа Црног континента игра двомеч баража са последење пласираном франшизом из Јуноафричке конференције за место у Супер рагбију додатно је учинило и овако интересантно такмичење још занимљивијим.

ПИРОВА ПОБЕДА: Рони Куки у продору против Лајонса
ПИРОВА ПОБЕДА: Рони Куки у продору против Лајонса

Кингси који су дебитовали ове сезоне али заузели последње место у Супер рагбију, поражени су на свом терену у првом сусрету седам разлике. За опстанак у елити требала им је победа од осам и више поена и били су близу изненађења. У 60. минуту Лајонси су имали десет поена разлике али је Стокис Ханеком морао напоље на десет минута јер је добио жути картон због опасног обарања.

Краљеви су искористили предност играча више, направили преокрет и поново повели на мечу, овог пута 23:18 јер су стуб прве линије Скалк Фереира и Скот Ван Бреда попожили а крило је поред три казне у првом полувремену поред саиграчевог трансформисало и сопствени есеј. За постанак у Супер рагбију требало им је било какво поенирање, есеј, дроп гол, казна.

Међутим, Лајонси су после претварања Ван Бреда два минута пред крај меча успели да дођу до лопте после почетног шута, приморају ривала да направи казну уласком у рак из офсајда, и тиме привели сусрет крају, чиме ћемо их у 2014. години поново гледати у елити.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.