ЛОНДОН АЈРИШ И ДАЉЕ НА ЧЕЛУ

МОЛАЊЕ ПО КИШИ: детаљ с меча Лестер - Бат
МОЛАЊЕ ПО КИШИ: детаљ с меча Лестер - Бат

Захваљујући победи 12:6 (6:6) на гостовању Ексетер Чифсима рагбисти Лондон Ајриша задржали су лидерску позицију после шестог кола енглеског Премијершипа у коме су најубедљивији били Нортхемптон Сеинтси тријумфом 37:10 (25:3) против Воспса у Лондону.

СРЕДИО ЧИФСЕ: Рајан Ламб (с лоптом) у акцији против Ексетера
СРЕДИО ЧИФСЕ: Рајан Ламб (с лоптом) у акцији против Ексетера

ЕКСЕТЕР ЧИФС – ЛОНДОН АЈРИШ 9:12 (6:6)

За нову победу Ирских избеглица најзаслужнији је био Рајан Ламб који је с четири прецизна ударца из казне постигао свих 12 поена за Лондон Ајриш на стадиону Сенди парк у Ексетеру.

Код Чифса из Девона за постизање поена био је расположен млади Ирац на позицији отварача Герет Стенсон с две казне и Рајан Дејвиис из дроп шута.

Екипе су се смењивале у вођству. Прво су повели гости шутем из казне Ламба коју је анулирао Стенсон на исти начин. Десетка Ексетера довео је Чифсе до предности у 37. минуту да би Ламб у последњим тренутцима првог полувремена био одговоран за ново поравнање.

Поглавице су поново дошле до предности у другом полувремену дроп голом Рајана Дејвиса а за треће изједначење на мечу поново је био крив Рајан Ламб у 70. минуту. Креатор изгре Лондон Ајриша одлучујући потез направио је четири минута пред последњи звиждук судије четвртим поготком из казне чиме су Ирске избеглице остале на првом месту Премијершипа.

ОВЕРИО ПОБЕДУ ШАРКСА: Ник Меклиод изводи пресудни шут за тријумф Сејл Шакса на гостовању Лидсу
ОВЕРИО ПОБЕДУ ШАРКСА: Ник Меклиод изводи пресудни шут за тријумф Сејл Шакса на гостовању Лидсу

ЛИДС – СЕЈЛ ШАРКС 3:6 (0:0)

Шутери су обележили сусрет одигран и на стадиону Хединџли на коме су се састали домаћи Лидс и Сејл Шаркси. У првом полувремену водила се рововоска борба и ни једна екипа није пронашла начин да постигне поене.

Ипак, у наставку меча момци из Јоркшира дошли су предности казном Серила Томаса. Ник Меклиод је изједначио у 52. минутуа да би отварач Ајкула одлучујући шут на стативе Лидса упутио шест минута касније за победу 6:3.

ПРЕЦИЗНОСТ: Отварач Сараценса Алекс Гуд изводи победнички шут.
ПРЕЦИЗНОСТ: Отварач Сараценса Алекс Гуд изводи победнички шут.

ЊУКАСЛ ФАЛКОНС – САРАЦЕНС 13:15 (3:6)

Неизвесности није мањкало ни на сусрету одиграном на Кингстон парку у Њукаслу где су Сараценси ипак смогли снаге да однесу сва четири бода највише захваљујући Алексу Гуду и његовој прецизности.

Прво полувреме Сарацени су решили у своју корист са две казне Гуда док је Џими Гуперт погодио једну. Почетком других 40 минута отварачи екипа разменили су по казнени ударац да би Фалконси прешли у вођство есејем Лука Филдена који је трансформисао Гуперт за 13:9.

Двадесетодвогодишњак рођен у Кембриџу погодио је још једну казну чиме су се Сараценси приближили Њукаслу на свега поен разлике. Тренутак неопрезности Тима Рајана који је дирао лопту у раку гостију коштао је Фалконсе победе јер је судија приметио казну стуба Соколва а Гуд још једним прецизним шутем донео победу гостима.

ИЗРЕШЕТАО БАТ: Тоби Флуд отварач Лестер Тајгерса
ИЗРЕШЕТАО БАТ: Тоби Флуд отварач Лестер Тајгерса

ЛЕСТЕРТ ТАЈГЕРС – БАТ 21:15 (12:6)

Шутерски двобој обележио је и окршај Лестер Тајгерса и Бата. Радост присталицама Тигрова које су попуниле трибине стадиона Велфорд роуда донео је Тоби Флуд. Отварач домаћих постигао је 21 поен из шест казни и дроп гола. Његов супарник из Бата Оли Баркли био је прецизан пет пута из казнених удараца.

ПОБЕДОНОСНИ ЛЕТ: Чарли Шарплес постиже есеј за Глостер против Харлеквинса
ПОБЕДОНОСНИ ЛЕТ: Чарли Шарплес постиже есеј за Глостер против Харлеквинса

ГЛОСТЕР – ХАРЛЕКВИНС 33:26 (23:16)

Харлеквиниси су успели да стигну вођство Глостера који је имао преднсот на полувремену есејима Дејва Луиса, Чарлија Шарплеса, трансформацијама и казнама Никија Робинсона. У другом делу меча гости из Лондона вратили су се у сусрет преко Ника Еванаса који је претворио сопствено полагање и погодио још једну казну за 26:26. Међутим, поентирање Брета Дикона и нова трансформација Робинсона обзебедил су победу Глостеру.

ЛОНДОН ВОСПС – НОРТХЕМПТОН СЕИНТС 10:37 (3:25)

Најефикаснији у шестом колу елитног друштва Енглеске били су Нортхемптон Сеинтси. На стадиону Адамс парк гости су поразили Лондонс Воспсе 37:10 (25:3). Два есеја за Светце постигао је стуб Соане Тонгауиха а по један Стивен Милер, Крис Ештон и Кортни Лоус. Отварач Милер погодио је три претварања и две казне. Код лонсонских Оса у листу стрелаца уписао се Бен Џејкобс полагањем и Дејв Валдер са трансформацијом и казном.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.