НАДА ПРОТИВ ШАМПИОНА СРБИЈЕ ЗА ФИНАЛЕ БАЛКАНИКЕ

ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ ДУЕЛА СПЛИЋАНА И БЕОГРАЂАНА: Тончи Бузов у продору против Победника
ДЕТАЉ С ЈЕДНОГ ОД ПРЕТХОДНИХ ДУЕЛА СПЛИЋАНА И БЕОГРАЂАНА: Тончи Бузов у продору против Победника

На легендарнном Старом плацу у Сплиту од 14 сати сутра ће се одиграти друго полуфинале Балканско – дунавског првенства. Ривал домаћој Нади, шампиону, освајачу Купа Хрватске и браниоцу титуле у регионалном такмичењу биће Победник – освајач дупле круне у Србији. Победник сусрета у граду под Марјаном не само да ће се пласирати у финалну борбу за трофеј где ће га чекати Загреб, него ће стећи и право домаћинства у мечу одлуке који би требао да се игра 8. јуна у Сплиту или Београду у зависности до исхода сутрашњег окршаја.

Нада и Победник до сада су се састајали седам пута и свих седам пута момци из Далмације су били успешнији. У првом окршају одиграном 8. септембра 2007. у Сплиту у склопу турнира када се уједно и начињени први кораци ка оснивању и формирању заједничког такмичења клубова из бивше Југославије и остатка региона, где су учествовали још Загреб и Челик из Зенице, Нада је славила 42:3.

Годину дана касније у првом финалу Балканског првенства Сплићани су на свом стадиону, бившем Хајдуковом 7. јуна 2008. славили 47:8. У финалу следеће сезоне игране су две утакмице и Нада је у обе остварила победу. У Сплиту 13. јуна 2009. 45: 17 и у Београду седам дана касније 15:11.

ЗА САДА НЕПРИКОСНОВЕНИ НА БАЛКАНУ: рагбисти Наде
ЗА САДА НЕПРИКОСНОВЕНИ НА БАЛКАНУ: рагбисти Наде

У сезони 2009/2010 када су сутрашњи домаћини узели трећу титулу шампиона Балкана а Победник завршио такмичење на четвртом месту у конкуренцији шест клубова дивизије 1 Регионалног првенства, на Старом плацу Београђани су поражени 39:12.

Следеће године поправили су утисак, смањили разлику али је Нада била боља на Кушутњаку у Београду и тријумфовала 13:9.

У прошлогодишем финалу када су челници Победника одлучили да забране улазак поједниним новинарима у прес ложу стадиона Фудбалског клуба Рад без обзира што су им преходно уредно послали позив за догађај,Нада је победом 25:3 узела пету узастопну титулу првака региона.

Ове године Победник се појачао сопственим продуктом, играчима из својих млађих категорија али су у своје редове позвали и лиценцирали двојац Партизана, браћу Дејановиће репрезентативце Србије – Игора и Владимира све у циљу за сада не оствареног сна, освајања Балканике.

Нада има проблема с повређеним играчима због чега ће у првој линији мелеа бити ускраћени услуга левог стуба Ивана Миљка и десног стуба и капитена Мате Борозана али су зато остали на броју и располагању тренеру Денису Пуљизу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.