НЕОЧЕКИВАН ПОРАЗ ХРВАТСКЕ У НИОНУ

ИЗНЕНАДИЛИ: рагбисти Швајцарске славе пропбеду против Хрватске.
ИЗНЕНАДИЛИ: рагбисти Швајцарске славе победу против Шаховничара.

Без обзира што су отпутовали у земљу чоколаде, сатова и банака као фаворити, Шаховничар ће се вратити у Хрватску с горким укусом пораза у устима обзиром да су их домаћини у утакмици другог кола групе А дивизије 2 Купа европских нација одигране и оквиру квалифкација за пласман на Мондијал 2015. у Енглеској, неочекивано савладали у Ниону 29:20 (12:0).

Изабраници стручног штаба с Миланом Јелавићем и Полом Вегаром на челу од претпостављених пет бодова, колико је аутор овог текста очекивао да ће узети, нису успели да присвоје ни бонус бод који се добија за пораз од седам и мање поена разлке у чему их је спречио деми Швајцарске Симон Перо казном у последем минуту сусрета.

ШВАЈЦАРЦИ У АКЦИЈИ ПРОТИВ ХРВАТА
ШВАЈЦАРЦИ У АКЦИЈИ ПРОТИВ ХРВАТА

Утакмица је катастрофално почела по Хрвате обзиром да је шпански делилац правде Педро Монтоја у петом минуту досудио казнени есеј за домаћина који је Симон Перо трансформисао. До одласка на одмор у листу стрелаца уписао се Сирил Лин полагањем.

Нови шок је уследио у другом минуту наствка када Метју Гај спустио лопту иза гол линије а Лин погодио претварање. Прве поене на сусрету Хрватска је укњижла у 47. минуту казненим ударцем Џаија Ајуба али су Швајцарци узвратили четвртим есејем којим су осигурали и бонус бод. Дело Џонатана Вулшлегера крилног треће линије мела успешно је трансформисао Симон Перо за заиста неочекивани и убедљивих 26:3.

ИЗНЕНАЂЕНИ: Ник Јуришић универзалац дијагонале Хрватске у дуелу са Швајцарцима.
ИЗНЕНАЂЕНИ: Ник Јуришић универзалац дијагонале Хрватске у дуелу са Швајцарцима.

Полагање Филипа Мијића вратило је Хрвате у живот. Два минута после жутог картона показаног аријеру домаћих Тубу Жерију Шаховничари су још једном матирали одбрану ривала есејм продорног Томислава Буразина претвореног ударцем Џаија Ајуба. Четири минута до краја утакмице Марио Озић је поентиравши приближио екипу на шест заостатка и пробудио наду да Хрватска може не само до бонус бода, него и до читавог плена.

Међутим, и с играчем мање Швајцарци су решили драму и Ниону прецизним казненим ударцем Сирила Лина чиме су гости остали кратких рукава.

ШВАЈЦАРСКА – ХРВАТСКА 29:20 (12:0).

Стадион Коловри у Ниону.

Гледалаца: 1.000.

Главни судија: Педро Монтоја (Шпанија).

Помоћници: Петар Матошић (Хрватска), Кристоф Николас (Швајцарска).

Делегат: Бруно Кудрна (Чешка).

ШВАЈЦАРСКА: Бенџамин Шарер, Метју Пол, Клемен Бартши, Николас Гај, Џонатан Вулшлегер, Сирил Колт, Сирил Лин, Симон Перо, Бенуа Камп, Силвијан Хирш, Матје Гај, Гислен Монтије, Џеки Дерви, Тибо Жери.

Еди Гомба, Сирил Лафије, Лука Жаке, Андреас Дахинден, Јоханес Кунг, Адриан Фодо, Франц Русегер, Бенжамен Дој.

ЕСЕЈИ: казнени (5`), Сирил Лин (37`), Метју Гај (42`), Џонатан Вулшлегер (65`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Симон Перо (5`, 42`, 65`).

КАЗНА: Симон Перо (80`).

ЖУТИ КАРТОН: Тибо Жери (71`).

ХРВАТСКА: Николас Брајковић, Горан Чулић, Ричард Преван, Доминик Драженовић, Тони Миша, Марио Озић, Анте Дражина, Тончи Бузов, Саша Секованец, Џаи Ејуб, Пашко Иванчић, Томислав Буразин, Ник Јуришић, Филип Мијић, Шејн Винац.

Мајкл Јаско, Иван Миљак, Марјан Славичек, Лука Јурешко, Твртко Думанчић, Марко Бунић, Дарио Оксенхем, Денис Мухоберац.

ЕСЕЈИ: Филип Мијић (67`), Томислав Буразин (73`), Марио Озић (76`).

ТРАНСФОРМАЦИЈА: Џаи Ајуб (73`).

КАЗНА: Џаи Ајуб (47`).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.