НИШТА ОД СУСРЕТА ОРЛОВА И ОРЛИЋА

ПОДЕО ОСТАВКУ НА СВЕ ФУНКЦИЈЕ: Горан Димитријевић (трећи с десне стране)
ПОДНЕО ОСТАВКУ НА ФУНКЦИЈЕ: Горан Димитријевић (трећи с леве стране) бивши селектор Орлића, бивши тернер сениора Динама

Од утакмице сениорске и репрезентације Србије састављене од играча до 20 година која је требала данас да се одигра на Ади Циганлији, није било ништа. Разлога је много. Ипак, можда онај кључни, поред оставке Горана Димитријевића на место селекора старијих јуниора, лежи у обавези Орлића Краљевског београдсог рагби клуба на сутрашњој утакмици против Челика из Зенице.

Оставци на дужност главног стратега националног тима Србије играча до 20 година предходио је исти потез Горана Димитријевића и на функцију тренера сениорске екипе Динама из Панчева.

Дефинитвно сам завршио с Динамом. Разлог је размимоилажење с управом клуба, тачније с председником Душаном Мрвошем. Оставка на место селектора репрезентације до 20 година била је више у афекту. О њој тек треба да се изјасни Управни одбор Рагби савеза Србије на првој следећој седници која би требала да се одржи почетком следеће недеље – рекао је сада већ бивши трененер Панчеваца а по свему судећи и бивши селектор Орлића.

По мишљењу Димитријевића његова оставка на репрезентативном нивоу није главни разлог неодигравања утакмице сениора и старијих јуниора:

Не бих се сложио с констатацијом да се због моје оставка није одиграо данашњи меч на Ади. Прави узрок су обавезе играча у матичним клубовима. Момци из Краљевског београдског рагби клуба који чине већину у репрезентацији сутра играју утакмицу Балканске лиге с Челиком.

Сусрет Орлова и Орлића требао је да буде последња провера сениорског националног тима пред окршај са Швајцарском у оквиру групе Б дивизије 2 Купа европских нација који ће се играти у Београду у недељу 20. октобра.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.