НОВИ ЗЕЛАНД И АУСТРАЛИЈА У БИТЦИ ЗА ТИТУЛУ ШАМПИОНА СВЕТА

ЗА ИСТОРИЈУ: Ол блекси и Валабисти пред тречом титулом
ЗА ИСТОРИЈУ: Ол блекси и Валабисти пред тречом титулом

Једноставне три речи објашњавају и описују све. Финале Светског купа. За златну медаљу и трофеј Вилијам Веб Елис на осмој смотри најбољих селекција планете за неколико сати на терену стадиона Твикенхем у Лондону копља ће укрстити Нови Зеланд и Аустралија. Обе селекције су пред освајањем треће титуле, што до сада ни једној репрезентацији није успело с тим да Ол блекси буду успешнији постаће први тим у историји који је одбранио наслов шампиона света.

Рагби Озон поново, као и 2011. на Аотеари, има ту част али и задовољство да Вас директно и ексклузивно извештава са сусрета са Храма рагбија.

Толико се у медијима протеклих дана причало о данашњем сусрету да нема потребе посебно га описивати. Два тима су стари зналци. Знају се у крв. Толико се знају да готово нема поштовања једно према другом што се неуспешно покушава сакрити. Крило Аустралије Дру Мичел је био делимично искрено и отворен када је то готово и признао на јучерашњој конференцији за штампу.

До сада су се Нови Зеланд и Аустралија састајали 154 пута. Ол блекси су славили у 105 мечева а Валабиси у 42 док их је седам завршено без победника. Три пута су делили мегдан у оквирима светског купа, сва три пута у полуфиналу. Момци у црном су у тим дуелима први пут тријумфовали тек пре четири године. До сада никад нису играли финале.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.