НОВОЗЕЛАНДСКИ ДЕРБИ ОТВАРА ДРУГО КОЛО СУПЕР РАГБИЈА

ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА КРСТАША И ПЛАВАЦА: Majкл Дурмон у продору
ДЕТАЉ С ПРЕТХОДНОГ ДУЕЛА КРСТАША И ПЛАВАЦА: Majкл Дурмон у продору

Сваки међусобни окршај франшиза са Новог Зеланда је дерби сам за себе али посебан ривалитет влада у дуелима Крусејдерса и Блузса. И не само у Супер рагбију него генерално у рагбију било да је унија или лига, или било који спорт уопште да је у питању, и не само у спорту, већ кад год да се сусретну момци или девојке из Крајстчрча или Окланда ради се о изузетном догађају.

Ривалство у појединим ситуацијама и моментима превазилази границе спортског домена и не тако ретко се јавља у облику мржње.

Када некога из Крајстчрча питате зашто, најблаже речено, не воли противнике са северног острва, проред опције зашто што су „арогантни“ и што долазе из највећег града, добићете одговор и да једноствано не зна и да је одгајан у том маниру. Односно, поново, најблаже речено, да је научен од малих ногу да не воли било шта што долази и Окланда.

Када се на све то дода да се две екипе из поменутих градова састају у спорту са епитетом националног и најполуларнијег, који је пронео славу Новог Зеланда широм и ставио га на мапу света, добијате приближну слику о чему се ради, односно шта представља сусрет Крусједерса и Блузса.

А сад мало и о утакмици…

Плавци су протеклог петка, са легендарним Таном Умагом на челу, који је дебитовао као главни тренер Блузса, отворили сезону 2016 Супер рагбија, победивши на стадиона Иден парк у Окланду у правој рагби драми 33:31 шампионе јужне хемисфере – Хајлендерсе.

С друге стране, Крусејдерси су на свом терену Рагби лига парка у Крајстчрчу, у ништа мање узбудљивом мечу пуном преокрета, изгубили од Чифса 27:21.

Тана Умага је направио пет измена у односу на екипу која је савладала браниоце трофеја, док је Тод Блекедер чино само једу и то приморан повредом Рида Принсипа чије ће место на клупи за резерве заузети Пити Саму.

Рагби Озон имаће и ове године челику част и задовољство да вас директно и ексклузивно извештава са дербија у Крајстчрчу.

Брамбиси који су разбили прошлогодишње финалисте понизивши Хурикејсне поразом 52:10, дочекаће Варатасе који су у још једном Ози дербију и то оном између представника Новог Јужног Велса и Квинсленда, претходне недеље у Сиднеју били бољи од Редса 30:10.

Друго коло донеће нам још један новозеландски дерби који је уједно реприза прошлогодишњег финала с том разликом да ће се овај одиграти у Данидену између Хајлендерса и Хурикејнса.

Јагуарси који су дебитовали у Супер рагбију изненађујућом победом 34:33 на гостовању Читасима у Блумфонтејну, покушаће поново да улове цео плен, овог пута у виду Шаркса у Дурбану.

Други дебитанти у такмичењу, Санвулвси за своју сведећу прилику за прву победу мораће да сачекају следеће коло јер су у другом слободни као и Кингси.

ПАРОВИ ДРУГОГ КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Сутра:

КРУСЕЈДЕРС – БЛУЗС

БРАМБИС – ВАРАТАС

Субота:

ЧИФС – ЛАЈОНС

ХАЈЛЕНДЕРС – ХУРИКЕЈНС

РЕДС – ФОРС

БУЛС – РЕБЕЛС

ЧИТАС – СТОРМЕРС

ШАРКС – ЈАГУАРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.