ОРЛОВИЋ ВИНУО ОРЛОВЕ НА ЕВРОПСКЕ ВИСИНЕ

ЈУНАЦИ ИЗ РИГЕ: Репрезентативци Србије, стручи штаб и руководство.
ЈУНАЦИ ИЗ РИГЕ: Репрезентативци Србије у друштву стручног штаба и руководства.

Другим есејем Милана Орловића у буквало последњим секундама финала групе Б Европског првенства у рагбију седам, Орлови су прешли у вођство и забележили победу за памћење. Тријумфом 24:19 против Летоније, домаћина дводневног турнира, поред преласка у виши ранг остварен је највећи успех у историји српског рагбија седам.

И у полуфиналу против Мађара је виђена драма. Наше северне комшије су водиле на полувремену 10:0. Витор Љубичић је у наставку полагањем смањио на 10:5 да би есеј Ивана Пирковића омогућио клубском колеги Милану Орловићу прлику за дроп гол за победу и пласман у финале што је момак родом из Книна и остварио.

У мечу одлуке репрезентативци Србије су поново били на искушењу и великим мукама.  Летонци су повели са 12:0 а Андрија Јанковић је узвратио поентирањем и Орловић дроп голом. Новим есејем домаћи су опет имали предност од 12 поена. Међутим, Милан Орловић је полагањем прближио национални тим на 19:12 да би Јанковић шутем из одскока после полагања Марка Ристића донео изједначење.

ИГРАЧ ЗА ПОБЕДЕ: Милан Орловић "Зрики" у акцији.
ИГРАЧ ЗА ПОБЕДЕ: Милан Орловић "Зрики" у акцији.

После звука сирене која је означила да би следећи прекид на утакмици Србију и Летонију одвео у продужетке неизвесног финала Милан Орловић је одлучио да се то ипак не деси. Узео је ствар, односно лопту у своје руке, поново пробио редове ривала и положио је у есеј простор за победу која се с пуним правом може златним словима уписати у историју српског рагбија седам.

Поентирање Орловића винуће Орлове следеће године у квалитетније друштво европске „седмице“ што је свакако највећи успех Србије у дисциплини која ће вратити рагби у породицу олимпијских спортова у Рију Де Жанеиру 2016. Па ко зна, можда се на Олимпијади у Бразилу на турниру рагбија седам завијори и српски барјак.

РЕЗУЛТАТИ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ СРБИЈЕ НА ЕП ГРУПЕ Б У РИГИ

СРБИЈА – МОНАКО 12:14

СРБИЈА – ГРЧКА 29:7

СРБИЈА – БиХ 35:5

СРБИЈА – ЛУКСЕМБУРГ 24:7

Данас:

СРБИЈА – СЛОВАЧКА 46:0

ПОЛУФИНАЛЕ

МАЂАРСКА – СРБИЈА 10:12

ФИНАЛЕ

ЛЕТОНИЈА – СРБИЈА 19:24

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.