ОТАГО ПРЕКИНУО ПОСТ У ОКЛАНДУ

КОНАЧНО ТРИЈУМФ У ОКЛАНДУ: Крило Отага Карне Хескет у продору.
КОНАЧНО ТРИЈУМФ У ОКЛАНДУ: Крило Отага Карне Хескет у продору.

Последње две утакмице другог кола Првенства провинција Новог Зеланда завршиле су се идентичним исходом. Каунтис Манукау победили Манавату 32:25 (19:18) а семафор је показивао исти резултат и на Иден Парку у Окланду где су рагбисти Отага учинили су оно што претходне генетрације нису у протеклих 35 година. Први пут од 1976. године успели су да савладају плаво-беле у гостима.

Окланд је имао вођство на полувремену утакмице с ривалом из Чемпионшипа који је гостовао Премијерлигашу, од 15:9 захваљујући Јосевати Рокококоу. Крило је постигло два есеја а Герет Ескомб момак који је с Бејби блексима постао светски првак у Италији протеклог месеца био је сигуран из трансфомације и две казне.

КОНАЧНО ИХ СРЕДИЛИ: Халани Аулика зауставља Тобија Морланда.
КОНАЧНО ИХ СРЕДИЛИ: Халани Аулика зауставља Тобија Морланда.

Међутим, у другом полувремену Отаго је жестоко узвратио и то у тренуцима када су имали играча мање на терену због жутог картона левог стуба прве линије мелеа Халанија Аулике. У тих десет минута два пута су положили лопту иза гол линије Окланда а егзекутори су били Ти Џеј Иоане и Глен Диксон који је на мечу поред претварања био прецизан и из пет казни. Трећи есеј чиме је екипа из Чемпионшипа оверила победу против представника квалитетнијије Премијершип дивизије и прекинула пост дуг 35 година што се тиче славља у највећем граду Новог Зеланда, био је дело Бакстона Попоалиија.

РЕЗУЛТАТИ И РАСПОРЕД УТАКМИЦА ДРУГОГ КОЛА ППНЗ

Данас:

КАУНТИС МАНУКАУ – МАНАВАТУ 32:25 (19:18)

ОКЛАНД – ОТАГО 25:32 (15:9)

Јуче:

ХОУКС БЕЈ – САУТЛЕНД 29:18 (13:6)

НОРТ ХАРБУР – ТАСМАН 39:15 (6:15)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.