ПОБЕДОМ ПРОТИВ АРГЕНТИНЕ ЕНГЛЕСКА ОСВОЈИЛА ТРЕЋЕ МЕСТО НА СВЕТСКОМ КУП У ФРАНЦУСКОЈ

УЗЕЛИ БРОНЗУ: Бен Еарл постиже есеј за Енглезе у окршају са Лос Пумасима. ФОТО: World Rugby/Getty Images
УЗЕЛИ БРОНЗУ: Бен Еарл постиже есеј за Енглезе у окршају са Лос Пумасима. ФОТО: World Rugby/Getty Images

У најнеполуларнијој утакмици Светског купа, одиграној на стадиону Француска у Сен Денију, Енглеска је смогла снаге после прокоцканог вођства да поново поведе и сачува предност у окршају са Аргентином. Црвене руже су забележиле победу 26:23 (16:10) чиме су освојили треће место на Мондијалу и бронзане медаље.  

Аустралијски судија Ник Бери је досудио казну против Аргентинаца јер су у раку држали лопту на земљи. Овен Фарел се одлучио на шут на стативе и био је прецизан за прелазак Енглеске у вођство.

Увећао га је Бен Еарл. Одличног чепа треће линије мелеа у правом тренутку је упослио Маркус Смит а Бен Еарл је прошао кроз одбрану Аргентине као да је није ни било. Шлаг на торту је била трансформација Овена Фарела из врло незгодног угла за 0:10.

ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО СА СТАДИОНА ФРАНЦУСКА У СЕН ДЕНИЈУ: Јован Бајић
ДИРЕКТНО И ЕКСКЛУЗИВНО СА СТАДИОНА ФРАНЦУСКА У СЕН ДЕНИЈУ: Јован Бајић

Отварач Енглеске Овен Фарел је поново био прецизан и у 13. минуту, други пут из казненог ударца чиме је повисио предност својерепрезентације против безидејних Аргентинаца.

Пумаси су коначну успели да пређу на половину противника у 16. минуту када су први пут запретили ривалу.

Имали су предност казне, тражили су скрам али су их Енглези прегурали и издејствовали скам на сопствено ибацивање лопте чиме су се извукли из ситуације у којој не желе да буду а прилика Аргентинаца је отишла у неповрат.

Прве поене Лос Пумаси су укњижили у 24. минуту из казне преко Емилјана Бофелја. Десно крило је било прецизно са око 35 метара.

Поново је разлику на 13 поена за Енглеску вратио Овен Фарел прецизним казненим ударцем.

ВАЗДУШНИ ДУЕЛ: Хуан Мартин Гонзалес осваја лопту у ауту против Енглеске: ФОТО: World Rugby/Getty Images
ВАЗДУШНИ ДУЕЛ: Хуан Мартин Гонзалес осваја лопту у ауту против Енглеске: ФОТО: World Rugby/Getty Images

Коначно су Аргентинци повезали редове у 36. минуту када су развили акцију посе аута на линији десет метарау својој половини и стигли до противничког есеја. Лопту је преко гол линије пренео Томас Кубели подигавши је из рака и поентирао.

Есеј демија претворио је Емилијано Бофели чиме су се Лос Пумаси приближили Енглзима на шест разлике пред одлазакна одмор.

За свега три минута у наставку, Аргентинци су учинили оно за шта им је требало читаво прво полувреме. Есеј је постигао Сантијаго Карерас а трансформацијом Емилијана Бофелија Пуме су направиле преокрет и први пут на мечу повеле.

Међутим, славље Јужноамерикаца није дуго трајало јер је Тио Дан изблокирао шут управо Сантијага Каререса који је за трен од јунака постао трагичар. Талонер је ухватио лопту и постигао есеј чиме су се Енглези вратили у вођство увећано претваањем Овена Фарела.

На три разлике је приближио Аргентину Емилјано Бофели прецизним казненим ударцем са готово половине терена у 50. минуту.

Због обарања првих линија у сркаму Ник Бери је досудио казну против Аргентине које је у поене претворио Овен Фарел.

Николас Санчес који је ушао са клупе, поново је ватио Пуме на три разлике казненим ударцем.

Резервиста је у 76. минуту имао прилику да донесе изједначење Аргентини али је шут из казне Николаса Санчеса прошао тик поред леве стативе споља.

Енглези су до краја меча одолевали нападима Пумаса и забележили победу којом су освојили треће место на Светском купу у Француској из које ће се вратити на своје острво са бронзаним медаљама.

АРГЕНТИНА  – ЕНГЛЕСКА (10:16)

Стадион Француска у Сен Денију

Гледалаца: 78000

Главни судија: Ник Бери (Аустралија)

Помоћници: Нико Амашукели (Грузија), Ендру Брејс (Ирска)

Судија у ТВ студију: Бен Вајтхаус (Велс)

АРГЕНТИНА: Томас Гаљо, Хулијан Монтоја, Франциско Гомез Кодела, Гуидо Пети Пагадизабал, Педро Рубиоло, Хуан Мартин Гонзалес, Маркос Кремер, Факундо Иса, Томас Кубели, Сантијаго Карерас, Матео Карерас, Херонимо Де Ла Хуенте, Лусио Синти, Емилиано Бофели, Хуан Круз Малиа

Аугустин Креви, Хоел Скалви, Едуардо Бело, Матиас Алемано, Родриго Бруни, Лаутаро Базан Велес, Николас Санчес, Матиас Морони

ЕСЕЈИ: Томас Кубели (36`), Сантијаго Карерас (43`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Емилијано Бофели (24`, 44`)

КАЗНЕ: Емилијано Бофели (24`, 50`), Николас Санчес (68`)

ГОЛОВИ ИЗ ШУТА ИЗ ОДСКОКА:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

ЕНГЛЕСКА: Елис Генџ, Тио Дан, Вил Стјуарт, Мари Итоје, Оли Чесум, Том Кари, Семјуе Андерхил, Бен Еарл, Бен Јангс, Овен Фарел, Хенри Арундел, Ману Самоа Туилаги, Јое Мрчент, Фреди Стјуарт, Маркус Смит

Џејми Џорџ, Беван Род, Ден Колс, Давид Рибанс, Луис Лудлам, Данијел Кер, Џорџ Форд, Оли Лоренс

ЕСЕЈИ: Бен Еарл (8`), Тио Дан (44`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Овен Фарел (9`, 45`)

КАЗНЕ: Овен Фарел (3`, 13`, 30`, 65`)

ГОЛОВИ ИЗ ШУТА ИЗ ОДСКОКА:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.