ПОВРЕДИО СЕ КАПИТЕН СКРАМА БУДУЋНОСТИ

БИЋЕ ПОНОВО НА ТЕРЕНУ ЗА ДЕСЕТ НЕДЕЉА: Лука Лучић у продору против Војводине. ФОТО: Александар Милановић
БИЋЕ ПОНОВО НА ТЕРЕНУ ЗА ДЕСЕТ НЕДЕЉА: Лука Лучић у продору против Војводине. ФОТО: Александар Милановић

На јучерашњем тренингу Рагби клуба Будућност у тренуцима када су радили технику контакта, повредио се десни стуб прве линије мелеа Лука Лучић. Капитен скрама Подогоричана на првим такмичарским утакмицама момака из главног града Црне Горе пртотекле суботе одиграним на шестом Меморијалу Лука Марин у Новом Саду, поломио је фибулу десне ноге. Одмах је пребачен на клинику у Бијелом Пољу где је и оперисан. Без обзира што је морао бити подвргнут хируршком захвату, повреда није озбиљније природе и према проценама доктора биће поново на терену за десет недеља.

Залагањима на тренизима, дисциплином и личним понашањем Лука се наметнуо тренерима у Подгорици за улогу пак лидера коју је и оправдао на историјским, првим такмичарским мечевима Будућности у Српској Атини. Нажалост, повреде су саставни део рагбија и Лука је имао ту несрећу да једна њега задеси.

Међутим, да се заиста ради о одличном и људском и спортском карактеру и да га ова повреда, срећом не толико страшна као што се на први мах учинила, неће поколебати, Лучић је ноћас демонстрирао пославши поруку тренеру Мартију Ластију. У пола ноћи после операције и поставке плочице са шест шрафова, Лука је обавестио шефа струке Подгоричана о здраственом стању и у консултацијама с докторима најавио брз повратак на терен што му и редакција Рагби Озона као и саиграчи од срца желе.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.