ПОГИНУО ЏЕРИ КОЛИС

ОТИШАО У ЛЕГЕНДУ: Џери Колинс
ОТИШАО У ЛЕГЕНДУ: Џери Колинс

Легендарни Ол блек, првотимац Велингтона и Хурикејнса Џери Колинс који је каријеру после Новог Зеланда, Јапана и Велса наставио у Француској, погинуо је данас у саобраћајној несрећи која се десила у околини Безијеа. Заједно Џеријем, на лицу места погинула је и његова супруга Алана док је њихова трогодишња кћерка Алаја у критичном стању и доктори се још увек боре за њен живот.

Како се спекулише, Џеријев аутомобил се покварио на магистралном путу од Безијеа до Монпељеа и стао на десној страни пута док је део возила био на левој. У Колинсова ауто ударио је аутобус у пуној брзини који је долазио из Португала са двадесетак путника. Од силине ударца аутомобил је одлетео десет метара. Возач аутобуса и сувозач, су извадили из олупине повређено дете и предали га ватрогасцима који су је одмах пребацили у болницу. Касније је и возач због претрпљеног шока одвезен до болнице.

ОСТАТАК ВОЗИЛА У КОМЕ ЈЕ ПОГИНУО ЏЕРИ КОЛИНС СА СУПРУГОМ
ОСТАТАК ВОЗИЛА У КОМЕ ЈЕ ПОГИНУО ЏЕРИ КОЛИНС СА СУПРУГОМ

Џери Колинс је рођен 4. новембра 1980. године у Апии, главном граду Самое. Као дете емиграната населио се у Порируу, у близини Велингтона. Одиграо 48 утакмица за Нови Зеланд, једну као капитен, 85 за Хурикејнсе, 47 за Велингтон. После Светског првенства у Француској 2008. прешао је у Тулон за који је играо 22. пута. Следеће године отишао је у Велс, у Свонси где је одиграо 55 мечева за Оспрејсе. Од 2011. до 2013. је играо у Јапану за Јамаху Џубило и после две године не играча професионално вратио се рагбију. У јануару је потписао за француског друголигаша Нарбон.

Остаће упамћен као бескомпромисан играч, веома чврст и бруталан у контактима.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.