ПОЗНАТА ЈОШ ДВА УЧЕСНИКА НОКАУТ ФАЗЕ ЕРК

ДЕТАЉ С МЕЧА ЛЕНСТЕР - САРАЦЕНС: Скалк Бритц у рукама Нејтана Ханса играча друге линије Ленстера и Шкотске.
ДЕТАЉ С МЕЧА ЛЕНСТЕР - САРАЦЕНС: Скалк Бритц у рукама Нејтана Ханса играча друге линије Ленстера и Шкотске.

Тријумфом 43:20 (22:12) против Сараценса на стадиону Ројал Даблин Сосајити Ленстер је постао још један сигуран учесник нокаут фазе Европског рагби купа. Исто важи и за шампионе Старог континента јер су Тулужани победили 17:3 (10:3) Њупорт Гвент Драгонсе. У осталим утакмицама другог дана петог кола ЕРК Перпињан је преузео прво место на табели групе 5 обзиром да је зарадио и бонус бод на гостовању Бенетону у Тревизу декласиравши га 44:9 (9:9) док се Алстер изјендначио с Биарицом у групи 4 наневши му пораз 9:6 (0:6) у Белфасту.

Очајна сезона Сараценса на евро сцени настављена је ирској престолнци где је Ленстер постигао шест есеја против Енглеза у чему је предњачио крилни треће линије Доминик Рајан с два док су Шон О` Брајан, Фергус Мек Фоден, Исакели Нсева и Иан О` Малеј укњижили по један.

ДВА ПУТА ПОЕНТИРАО ПРОТИВ ДРАГОНСА: Капитен Тулуза Тери Дусотуа (црвени дрес).
ДВА ПУТА ПОЕНТИРАО ПРОТИВ ДРАГОНСА: Капитен Тулуза Тери Дусотуа (црвени дрес).

Тулуз је и пети узастопни тријумф у походу на пету титулу првака Европе, другу узастопну, остварио против Њупорт Гвент Драгонса можда и теже него што се очекивало обзиром на слаба издања Велшана ове сезоне. Ипак, преко потребне бодове освојили су захваљујући капитену Терију Дусотуау који је два пута поентирао што је једном учинио и Винсент Клерк.

РАЗЈЕДИНИО БОЈЕ БЕНЕТОНУ: Жером Порикал.
РАЗЈЕДИНИО БОЈЕ БЕНЕТОНУ: Жером Порикал.

После нерешеног исхода на крају полувремена присталице Бенетона су се понадале да ће њихови љубимци ове године као и претходне изненадити славни клуб из Каталоније. Међутим, у супротно су их уверили играчи Перпињана који су у других 40 минута постигли 35 поена без одговора с друге стране. Аријер вицешампиона Француске Жером Порикал чији су и отац и деда играли у Перпињану постигао је 17 поена из три казне и четири трансформације док се у постижању есеја истакло крило Жулијен Канделон с два полагања.

НЕУХВАТЉИВ: Бен Јангс бежи Џошу Транбулу.
НЕУХВАТЉИВ: Бен Јангс бежи Џошу Транбулу.

У истој групи Тлалетли Скарлетси поразом од Лестер Тајгерса упропастили су све што су стварали од почетка сезоне. Пред меч са шампионом Енглеске били су на првом месту табеле, на полувремену су имали предност 10:6 али Тигрови су показали сву своју бруталност у наставку преко Бена Јангса, Алесане Туилагија и Стива Мафија који су есејима покопали Скарлетсе.

У ЗАГРЉАЈУ САИГРАЧА: Иан Хемфрис.
У ЗАГРЉАЈУ САИГРАЧА: Иан Хемфрис.

По тешком терену стадиона Рејвенхил у Белфасту због кише која је непрестано падала играчи Алстера и Биарц Олимпика нису могли да покажу сво своје умеће у игри с лоптом јајстог облика. У таквим временским околностима, природно, боље су се снашли домаћи. У другом полувремену изнудили су казне од Баскијаца од који су три биле пресудне јер је њима отварач Иан Хемфрис направио преокрет. Тријумф Алстера против Биарица слободно се може може сматрати највећим после оног у финалу Европског рагби купа над Коломирсима 21:9 1999. године јер у пресоталих 12 сезона нису успели да изборе место међу осам најбољих. То им је сад потпуно на дохват руке обзиром да деле прво место с Баскијцима а у последњем колу гостују слабашном Аиронију које је Бат декласирао са 55:16 (36:13) док Биариц дочекује Енглезе.

Данас:

ЛЕНСТЕР – САРАЦЕНС 43:20 (22:12), група 2

БАТ – АИРОНИ 55:16 (36:13), група 4

БЕНЕТОН ТРЕВИЗО – ПЕРПИЊАН 9:44 (9:9), група 5

ТУЛУЗ – ЊУПОРТ ГВЕНТ ДРАГОНС 17:3 (10:3), група 6

АЛСТЕР – БИАРИЦ ОЛИМПИК 9:6 (0:6), група 4

ТЛАЛЕТЛИ СКАРЛЕТС – ЛЕСТЕР ТАЈГЕРС 18:32 (10:6), група 5

Синоћ:

КАРДИФ БЛУЗ – КАСТР 14:9 (11:3), група 1

НОРТХЕМПТОН СЕИНТС – ЕДИНБУРГ 37:0 (15:0), Група 1

КЛЕРМОН – РАСИНГ МЕТРО 28:17 (7:10), група 2

Сутра:

ГЛАЗГОВ ВОРИОРС – ЛОНДОН ВОСПС, група 6

ЛОНДОН АЈРИШ – ОСПРЕЈС, група 3

ТУЛОН – МАНСТЕР, група 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.