ПОЛУФИНАЛА УЈЕДИЊЕНОГ РАГБИ ПРВЕНСТВА ПРЕД НАМА

УЧЕСНИЦИ ПОЛУФИНАЛА
УЧЕСНИЦИ ПОЛУФИНАЛА

За мање од 24 сата биће познати учесници меча за титулу шампиона Уједињеног Рагби Првенства, односно заједничког такмичења тимова Ирске, Велса, Шкотске, Италије и Јужне Африке. У првом полуфиналу, баниоци трофеја – Стормерси, у Кејп Тауну ће одмерити снаге са још једном екипом са Смарагног оствра – Конехтом док је други полуфинални окршај свеирски обзиром да у Даблину копља укрстити Леинстер и Манстер.

Стормери су први јужноафрички тим који је освојио Уједињено Рагби Првенство од прикључења момака са Црног континента елити Старог. Лане су у свејужноафричком финалу Олујници надиграли Булсе 18:13. Ове су лигашки део такмичења у генералном пласману завршили на трећем месту и у четвртфиналу, које је било реприза прошлогодишњег финала, опет су надиграли Бикове из Преторије, овог пута  33:21.

Конехт је завршио седми на табели у чевртфиналу је био бољи од Алстера 15:10 на гостовању у Белфасту.

Најтрофејнија екипа Уједињеног Рагби Првенства и свих његовиг формата до сада као и једна од најтрофејнијих Европе – Леинстер је сезону окончао на првом месту табеле са 16 победа из 18 утакмица и са по једним поразом и ремијем. У четвртфиналу у Даблину су декласирали Шарксе из Дурбана 35:5.

Противник Леинстеру у полуфиналу ће бити чувени Манстер који је после 18 кола био на разочаравајућем петом месту и са чак седам претрпљених пораза. До полуфинала Манстер је дошао победом у Глазгову 14:5 против Вориорса.

ПАРОВИ ПОЛУФИНАЛА УЈЕДИЊЕНОГ РАГБИ ПРВЕНСТВА

СТОРМЕРС – КОНЕХТ, стадион Кејп Таун у Кејп Тауну

ЛЕИСНТЕР – МАНСТЕР, стадион Ленсдаун Роуд у Даблину

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.