ПОРАЗ ОРЛОВА У СТАРЧЕВУ ОД СЛОВЕНИЈЕ

НАДВИСИЛИ ОРЛОВЕ: Словенци узимају лопту у ауту. ФОТО: Јован Бајић
НАДВИСИЛИ ОРЛОВЕ: Словенци узимају лопту у ауту. ФОТО: Јован Бајић

У другом колу новог циклуса такмичења које сада носи име Рагби међународно европско првенство, у оквиру конференције 2, групе Југ, сениорска репрезентација Србије претрпела је пораз 30:21 (20:21) од Словеније на терену Фудбалског клуба Борац у Старчеву.

Орлови су катастрофално започели меч. Губили су после двадесетак минута игре 20:0. Ипак, ношени подршком сјајне публике у Старчеву, изабраници селектора Орландића не само да су смогли снаге да изједначе, већ су и направили преокрет.

Са три есеја које је трансформисао Урош Бабић синови Србије су направили преокрет и повели 21:20 на опште одушевљење публике која је у пристојном броју попуниле трибину стадиона Фудбалског клуба Борац.

У наставку,  Словенци су постигли још један есеј за 21:27 а тријумф 21:30 су оверили казненим ударцем у завршници меча.

Нажалост, и поред обећања челника Рагби савеза Србије, тачније председника Стевана Илијашевића и менаџера репрезентације Славише Миленковића, до сада нисм добили записник нити имена играча који су играли, због чега нисмо у могућности да направимо извештај са утакмице у потпуности.

Да ли су овим потезом хтели да сакрију пораз Србије од јавности или је по среди само тотална дезорганизација меча, остаће непознаница.

Јован Бајић

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.