ПОЧИЊЕ СВЕТСКИ КУП!

лого
лого

Пред нама је оно што је сваки прави љубитељ рагбија са нестрпљењем очекивао последње четири године, а биће уоквирено деветим издањем Светског купа које ће данас почети после церемоније отварања утакмицом на стадиону Токијо између домаћина Јапана и Русије.

Земља излазећег Сунца је прва са поднебља Азије која ће угостити смотру најбољих селекција. У следећих месец и по дана, тачније, од данас па до 2. новембра када је заказано велико финале на терену Међународног стадиона у Јокохами, 20 државних тимова такмичиће се за титулу шампиона света.

Подељени су у четири групе са по пет представника од којих ће само два најбоље пласирана наставити борбу за трофеј Вилијам Веб Елис кроз 12 стадиона и градова Јапана.

Овај Светски куп, за разлику од претходних, нема ни једног веома израженог фаворита за трон. Поред дивова јужне хемисфере попут Новог Зеланда који брани титулу одбрањену пре четири године у Уједињеном Краљевству, Јужне Африке Аустралије у Аргените која прати тројку у стопу и који чини полуфиналне парове протеклог Мондијала.

По многим познаваоцима рагбија, поред јужњака, конкуренти за трон су Енглези, Велшани и Ирци али претпоставке морју да се обистине и на терену.

Кратко и једноставно, очекује нас веома занимљивих месец и по дана

Група А
РУСИЈА
ИРСКА
ШКОТСКА
ЈАПАН
САМОА

 

Група Б

НОВИ ЗЕЛАНД
ЈУЖНА АФРИКА
ИТАЛИЈА
НАМИБИЈА
КАНАДА

Група Ц

ЕНГЛЕСКА
ФРАНЦУСКА
АРГЕНТИНА
ТОНГА
САД

 

Група Д

АУСТРАЛИЈА
ВЕЛС
ГРУЗИЈА
ФИЏИ
УРУГВАЈ

Categoriesn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.