ПРВА ШАНСА ЗА ПОПРАВНИ

ОТВАРАЈУ ДРУГИ ВИКЕНД: Детаљ с претходног сусрета Плаваца и Поглавица.
ОТВАРАЈУ ДРУГИ ВИКЕНД СУПЕР РАГБИЈА: Детаљ с претходног сусрета Плаваца и Поглавица.

Оне франшизе које су изгубиле на старту нове сезоне Супер рагбија могле би да се „правдају“ изреком да се први мачићи у воду бацају али вероватно би им уследио одговор од ривала да се по ујутру дан познаје. У сваком случају и једни и други имају прилику да се докажу, исправе у мечевима дуге рунде клубског првенства Јужне хемисфере коју отвара још један новозеландски дерби Чифс – Блузс.

У Хамилтону на стадиону Ваикато снаге ће одмерити екипе које су петрпеле пораз у провом колу и то на домаћини. Плавце су у Окланду надиграли Крусејдерси док су Чифси поражени од Хајлендерса али ни у једном мечу разлика није била већа од пет поена.

Свакако да је предност Поглавица домаћи терен као и чињеница да ће у сатрној постави поново бити светски шампиони Сони Бил Вилијамс, Ерон Круден, Ричард Кахуи док у екипи Блуза још увек одмарају Мау Нонуа а Пири Випу почиње утакмицу на клупи али су зато ту Кевин Миаламу, Ендони Борић, Али Вилијамс, Џером Кеино, Исаиа Тоеава.

ДЕТАЉ С ПРЕТХОДОГ ОКРШАЈА РЕБЕЛСА (тегет-бели дресови) И ВАРАТАСА.
ДЕТАЉ С ПРЕТХОДОГ ОКРШАЈА РЕБЕЛСА (тегет-бели дресови) И ВАРАТАСА.

Други меч првог дана другог викенда је окршај Озија. Ребелсима којима ће ово бити прва утакмица у сезони обзиром да су у првом колу били слободни, у Мелбурн долазе Варатаси. Бунтовници из главног града аустралијске државе Викторија прошла година је била дебитантска у Супер рагбију и у том дебију на истом терену на којем ће сутра укрстити копља „крстили“ су их упрвао момци из Сиднеја разбивши их 43:0.

Можда је олакшавајућа околност за Ребелсе што у Варатасима неће бити најсјанијих звезда аустралијског рагбија али ни у њиховим редовима једно од најјачих појачања у прелазном року Куртлија Била док је оно друго, Џејмс О` Конор добио дрес с бројем 12.

ОВОГА ПУТА С УЛОГОМ ФАВОРИТА: Новозеланђанин у канџама јужноафричких Лавова.
ОВОГА ПУТА С УЛОГОМ ФАВОРИТА: Новозеланђанин у канџама јужноафричких Лавова.

Пред Хурикејнсе које су напустили девет Ол блекса међу њима и освајачи трофеја Вилијам Веб Елис Ендру Хор, Ма` а Нону, Пири Випу, Ерон Круден, Хозеа Гир је још једно тешко гостовање на јужноафричкоој турнеји. После пораза у Кејп Тауну од Стормерса у Јоханезбургу ће их највероватније преслишати Лајонси.

Овакав сценарио пре пар сезона је био просто незамислив имајући у виду тадашњи играчки кадар рагбиста из главног града Новог Зеланда али поред егзодуса Ол блекса из Велингтона треба имати на уму да су Голден Лајонси, темељ франшизе Лајонс, прошлу годину завршили као шампиони Јужне Африке средивши Натал Шарксе у финалу Кари купа што их све укупну чини фаворитима пред сутрашњи меч.

ПАРОВИ ДРУГОГ КОЛА СУПЕР 15 РАГБИЈА

Сутра:

ЧИФС – БЛУЗ

РЕБЕЛС – ВАРАТАС

ЛАЈОНС – ХУРИКЕЈНС

Субота, 3. март:

ХАЈЛЕНДЕРС – КРУСЕЈДЕРС

РЕДС – ВЕСТЕРН ФОРС

ЧИТАС – БУЛС

СТОРМЕРС – ШАРКС

БРАМБИСИ су слободни у другом колу

ТАБЕЛА СУПЕР РАГБИЈА ПРЕД ДРУГО КОЛО

[table “28” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.