ПРВЕНАЦ КОНЕХТА НА КРАЈУ ЛИГАШКОГ ДЕЛА КУПА ШАМПИОНА

ДЕТАЉ СА МЕЧА У ГАВЕЈУ: Бенхард Јансе Ван Ренсбург у продору протиб Конехта. ФОТО: INPHO/James Crombie
ДЕТАЉ СА МЕЧА У ГАВЕЈУ: Бенхард Јансе Ван Ренсбург у продору протиб Конехта. ФОТО: INPHO/James Crombie

Куп Европских Шампиона стигао је до последње фазе лигашког дела такмичења. Четврту рудну окршаја великана Старог континента су отворили Глазгов Вориорс који су у групи 3 савладали Тулон 29:5 (12:0), као и Конехт који је у групи 1 изборио прву победу у сезони надигравши Бристол Берсе 27:10 (17:10). Преосталих десет утакмица одиграће се у данима викенда пред нама.

Ово је друга сезона у којој се јужноафричке франшизе надигравају са најбољима из Европе и прва у којој су 24 тима подењена у четири групе од по шест од којих прва четири иду у осмину финала док петопласирана екипа наставље такмичење у разиравање у Челинџ купу.

Троструки шампион Европе је пертрпео и четврти пораз у сезони. Рагбисти из Тулона поклекли су и на гостовању Вориорсима у Глазгову. Кајл Роув и Хју Џонс су са два есеја допринели победи над доскорашњим великаном Европе и Џош Мек Кеј са једним. Гаел Дран је био стрелац почасног полагања за госте из Тулона.

Медведи из Бристола подивљали су у гостима Конехту. Прво је Џош Кауфилд добио црвени картон у 14. минуту када је нагазио стуба скрама домаћин Финлија Белхама на главу. Потом је и Кајл Синклер добио жути у 20. минуту што је све укупно осудило Берсе на пропаст у Галвеју на стадиону Дексон. Шајен Болтон, Џек Аунгиер, Каолин Блејд и Ендру Смит есејима су донели први тријумф ирској екипи у последњем колу Купа европских шампиона.

РАСПОРЕД  УТАКМИЦА ЧЕТВРТОГ КОЛА КУПА ЕВРОПСКИХ ШАМПИОНА

Данас:

ГЛАЗГОВ ВОРИОРС – ТУЛОН 29:5 (12:0)

КОНЕХТ – БРИСТОЛ БЕРС 27:10 (17:10)

Сутра:

БУЛС – БОРДО

ХАРЛЕКВИНС – АЛСТЕР

РАСИНГ 92 – КАРДИФ БЛУЗС

ЛЕСТЕР ТАЈГЕРС – ЛЕИНСТЕР

МАНСТЕР – НОРТХЕМПТОН СЕИНТС

СТАД ФРАНС – СТОРМЕРС

САРАЦЕНС – ЛИОН

Недеља 21. јануар:

СЕЈЛ ШАРКС – ЛА РОШЕЛ

ТУЛУЗ – БАТ

БАЈОН – ЕКСЕТЕР ЧИФС

Категоријеn

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.