ПРВИ ПОРАЗ ХАЈЛЕНДЕРСА, ДЕБАКЛ ШАМПИОНА

ПРЕКИНУЛИ НИЗ ХАЈЛЕНДЕРСА: Пет Мекејб центар Валабиса и Брамбиса у продору против Брђана.
ПРЕКИНУЛИ НИЗ ХАЈЛЕНДЕРСА: Пет Мекејб центар Валабиса и Брамбиса у продору против Брђана.

Последњи дан петог викенда Супер рагбија био је изузетно занимљив. Брамбиси су нанели први пораз Хајлендерсима у сезони савладавши их у Камбери 34:30 (13:17). У дуелу бивших и садашњих шампиона јужне хемисфере Булси су понизили Редсе декласиравши их 61:8 (16:3). Крусејдерси у првој утакмици у Крајстчрчу после две године били бољи од Читаса 28:21 (11:3) док су Стормерси после победе 24:19 (18:7) на гостовању Лајонсима у Јоханезбургу једина екипа која још увек не зна за пораз.

Хајлендерси су успевали да стигну вођство Брамбиса 17:3 и 20:13 али не и оно момака из главног града Аустралије оствареног у 62. минуту есејем крилног треће линије мелеа Мајкла Хупера и трећом трансформацијом Кистиана Леалифаноа који је био прецизан и из три казне. За утеху Брђанима из Данедина остаје бонус бод који се добија за пораз мањи од седам и мање поена разлике.

РОБИ ФРУЕН ПРЕД ПОСТИЗАЊЕ ЕСЕЈА У ПОБЕДИ ПРОТИВ ЧИТАСА
РОБИ ФРУЕН ПРЕД ПОСТИЗАЊЕ ЕСЕЈА У ПОБЕДИ ПРОТИВ ЧИТАСА

Крајстчрч је поново био у црно – црвеним бојама Кантерберија и Крусејдерса јер је најтрофејнија франшиза Супер рагбија поново одиграла меч у свом граду. Због реконструкције стадиона Ланкастер парк који је пред Светско првенство значајно оштећен у земљотресу Крсташи су били принуђени да играју своје утакмице и у градовима изван своје провинције али по повратку Крајстчрч успели су да прекину низ од два пораза.

Добра вест не само за навијаче Крусејдерса већ и за све присталице Ол блекса је да је Данијел Картер после пет месеци паузе проузроковане повредом препоне одиграо цело друго полувреме у победи 28:21 против врло добрих Читаса.

Партијама које пружају Бусли доказују да су били потцењени пред почетак сезоне. Рагбисти базирани у Преторији просто су растргли браниоце титуле Супер рагбија. У понижавању Квинсленд Редса есејима су се истакли Зен Кирчнер, Вендан Оливиер, Флип Ван Дер Мерве, Жаке Потгитер, Јано Вермак, Си Џеј Станден,Џеј Џеј Енгелбреч и Бјорн Басон док је Морне Стејн укњижио 19 поена из пет трансформација и три казне.

РЕЗУЛТАТИ ПЕТОГ КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

БЛУЗС – ХУРИКЕЈНС 25:26 (19:16)

РЕБЕЛС – ВЕСТЕРН ФОРС 30:29 (24:12)

ВАРАТАС – ШАРКС 34:30 (13:17)

КРУСЕЈДЕРС – ЧИТАС 28:21 (11:3)

БРАМБИС – ХАЈЛЕНДЕРС 33:26 (20:13)

БУЛС – РЕДС 61:8 (16:3)

ЛАЈОНС – СТОРМЕРС 19:24 (7:18)

ЧИФСИ су слободни у петом колу

ТАБЕЛА СУПЕР 15 ПОСЛЕ ПЕТОГ КОЛА

[table “28” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.