ПРЕДПОСЛЕДЊИ ВОЗ ЗА ПЛЕЈ ОФ СУПЕР РАГБИЈА

ОДЛУЧУЈУЋИ МЕЧ ЗА КРУСЕЈДЕРСЕ: детаљ с претходног дуела Поглавица и Крсташа.
ОДЛУЧУЈУЋИ МЕЧ ЗА КРУСЕЈДЕРСЕ: детаљ с претходног дуела Поглавица и Крсташа.

Пред нама је 17. предпоследње коло Супер рагбија пред почетак нокаут фазе за коју још увек конкурише девет тимова. У предстојећа два дана, седам мечева искристалисаће слику ко ће обезбедити место међу шест најбољих франшиза Јужне Африке, Новог Зеланда и Аустралије и пласирати се у плеј оф за титулу шампиона јужне хемисфере.

Победници националних конференција што су у овом случају Чифси, Брамбиси и Стормерси с тим да последња два још увек то нису дефинитивно, иду директно у плеј оф. Преостале три позиције припашће тимовима са највише сакупљених бодова.

Први на мегдан сутра у Хамилтону ће изаћи Чифи и Крусејдерси. Поглавице су прошлонедељним тријумфом против Хајлендерса осигурале прво место у Новозеландској конференцији које им гарантује плеф оф али им је битно да победе и сутра ујутру не би ли остали на првом месту и у генералном пласнаму и на тај начин осигурали предност домаћег терена у плеј офу јер другопласирани Стормерси им дишу за вратом.

Крсташи су поразом од Хурикејнса пропустили шансу у претходном колу да на свом терену изборе плеј оф. Неопходна им је победа на гостовању Чифима који су их савладали у Крастчрчу у трећој рунди 24:19.

И Редси ако желе да одбране наслов шампиона јужне хемисфере морају да победе Хајлендерсе који још увек математички имају шансе за нокаут фазу. Јужноафрички дерби у Дурбану између Шаркса и Булса и бодови које он носи, приближиће једну од ове две франшизе ближе пласману међу шест најбољих.

ПАРОВИ 17. КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Сутра:

ЧИФС – КРУСЕЈДЕРС

РЕДС – ХАЈЛЕНДЕРС

ШАРКС – БУЛС

Субота, 7. јули:

БЛУЗС – ВЕСТЕРН ФОРС

ВАРАТАС – БРАМБИС

ЧИТАС – СТОРМЕРС

ЛАЈОНС – РЕБЕЛС

ХУРИКЕЈНСИ су слободни

ТАБЕЛА СУПЕР РАГБИЈА ПРЕД 17. КОЛО

[table “28” not found /]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.