ПУМАСИ СКУПО ПРОДАЛИ КРЗНО ОЛ БЛЕКСИМА

УЗ АРГЕНТИНСКЕ МУКЕ ПОТВРДИЛИ КВАЛИТЕТ: Капитен Ол блекса Ричи Мек Коув у контакту с Хуаном Мануелом Лигиземоном.
УЗ АРГЕНТИНСКЕ МУКЕ ПОТВРДИЛИ КВАЛИТЕТ: Капитен Ол блекса Ричи Мек Коув у контакту с Хуаном Мануелом Лигиземоном.

Аргентина је још једном показала да припада тамо где ју је светска јавност сврстала, у такмичење најјачих репрезентација јужне хемисвере тиме дефинитвно и планете. У главном граду Новог Зеланда Јужноамериканци су поштено намучила светске шампионе. Ол блекси су победили Пумасе 21:5 (6:5) али овера тријумфа је стигла тек у другом полувремену када су Џулијен Савеа и Кори Џејн есејима осигурали четири бода момцима у црном.

Да ли због кише или Аргентинаца или због делимично друог тима Ол блекса због којег Нови Зеланд није успео да наметне доминацију на терену као што је то чинио у прва два меча Купа четири нације, односно у дуелима с Аустралијом када је просто понизои Валабисе.

ОПРАВДАО ПОВЕРЕЊЕ СЕЛЕКТОРА: Џулијен Савеа у акцији.
ОПРАВДАО ПОВЕРЕЊЕ СЕЛЕКТОРА: Џулијен Савеа у акцији.

Домаћини су отишли на одмор с вођством јер је Ерон Круден успео да погоди две казне али су претходно после првог успешног шута отварача Чифса и Манаватуа Пумаси били у предности јер је Родриго Ронсеро постиго први есеј на мечу. После пар фаза играча скрама, леви стуб мелеа и ветеран Аргентине је успео да пронађе рупу у одбрани Новог Зеланда и положи лопту иза гол линије.

У наставку, жути картон показан Хуану Фариасу Кабељу у многоме је олакшао посао Новозеланђанима. Ерон Круден је повисио казном вођство изабраника Стива Хенсона али је промашио трансформацију после есеја Џулијана Савее. Крило Велингтона је демонстрилало да му није изгубио осећај за полагање после турнеје Ираца када се дефинитвно намтнуо селектору.

ВРАТИО СЕ У ЦРНО: Конрад Смит у дуелу с Пумасима.
ВРАТИО СЕ У ЦРНО: Конрад Смит у дуелу с Пумасима.

Свега пет минута касније и друго крило Ол блекса и Хурикејнса, у случају Аргентине, Кори Џејн, је пробило редове гостију а Ерон Круден је овога пута био сигуран за додатна два поена.

Пумаси су успели да одбране не само част него репутацију коју су стекли, пре свега освајањем трећег места на Мондијалу 2007, као и ремијем са Спрингбоксима пре две недеље. Жестоко су намучили Новозеланђане, чини се не само по коначном исходу, него и самом игром, више него пре 11 месеци када су укрстили копља у четврфиналу Мондијала.

У сваком случају, после двомеча са Јужном Африком у који се урачанува и реми и после данађњег меча, дефинитвно нико више не може оспорити квалитет и место Аргентине у Купу четири нације.

НОВИ ЗЕЛАНД – АРГЕНТИНА 21:5 (6:5).

Стадион Њестпек у Велингтону.

Гледалаца: 30.000.

Главни судија: Роман Поли (Француска).

Помоћници: Џорџ Кленси (Ирска), Џејмс Леки (Аустралија).

Судија у ТВ студију: Вини Мунро (Аустралија).

НОВИ ЗЕЛАНД: Тони Вудкок, Кевин Миаламу, Овен Френкс, Лук Романо, Броди Реталик, Виктор Вито, Ричи Мек Коув, Керијан Рид, Ерон Смит, Ерон Круден, Џулијан Савеа, Ма`а Нону, Конрад Смит, Израел Даг.

Ендру Хор, Чарли Фаумуина, Семјуел Вајтлок, Лиам Месам, Пири Випу, Бауден Берит, Бен Смит.

ЕСЕЈ: Џулијан Савеа (67`), Кори Џејн (73`).

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Ерон Круден (74`).

КАЗНЕ: Ерон Круден (10`, 25`, 52`).

АРГЕНТИНА: Родриго Ронсеро, Еузебио Гуиназу, Хуан Фигаљо, Мануел Карица, Патрисио Албасете, Хулио Фариса Кабелјо, Хуан Мартин Фернандез Лобе, Николас Вергаљо, Хуан Мартин Хернандез, Хорацио Агиља, Сантјаго Фернандез, Марсело Бош, Гонзало Камачо, Мартин Родригез Гуручаге.

Аугустин Креви, Маркос Ајерца, Хуан Пабло Орланди, Леонардо Сенаторе, Томас Леонарди, Мартин Ландахо, Лукас Гонзалес Аморосино.

ЕСЕЈ: Родриго Ронсеро (13`).

ЖУТИ КАРТОНИ: Хуан Фариас Кабељо (59`).

Categoriesn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.