РЕДС ОЛАКШАЛИ ПОСАО МОАНИ, ХАРИСОН ЗЛАТНИМ ДРОП ГОЛОМ ДОНЕО ПОБЕДУ ВАРАТАСИМА

ПОБЕДА У ПРОДУЖЕТКУ:Варатаси славе гол иуз одскока Вила Харисона. ФОТО: Getty Images
ПОБЕДА У ПРОДУЖЕТКУ:Варатаси славе гол иуз одскока Вила Харисона. ФОТО: Getty Images

У првом мечу осмог кола Супер Рагби Пацифика Моана Пасифика је у Фангареију успела да славе 17:14 (10:0 )против Квинсленд Редса док су Варатси у Сиднеју у екстра времену остварили прву победу у сезони на свом терену 43:40 (23:22) голом из шута из одскока Вила Харисона.

Таман када су Црвендаћи из аустралијске државе Квинсленд прешли у вођство почетком другог полувремена Тејт Дермот је прво заадио жути картон који је поновним прегледањем снимка преиначен у црвени јер је подлактицом ударио у главу Ирие Папуниа а есеј је поништен. Џордан Петаиа је полагањем направио преокрет али су Редси одмах потом остали са 13 играча ан терену јер је и Фрејзер Мек Реит такође добио црвени картон због опасног обарања, односно ударцем рамеом у главу противника приликом обарања.

Моана Пасифика је искористила поклон гостију и есејем и претварањем Вилијама Хавилија остварила трећу победу у сезони што им до тада још није успело од прикључења најјачем такмичењу јужне хемисфере.

У Сиднеју Варатаси и Крусејдерси су се пратили у стопу. Како би једна екипа постигла есеј и поене из казне, друга би одмах узвратила. Крсташи су имали понеду у рукама али по истеку 80. минута Џони Мек Никол намерно пресекао додавање домаћих игравши унапред чиме је згрешио казну и зарадио жути картон. Вил Харисон је прецизном казном са преко 40. метара изборио продужетке Варатсима  са правилом златног поена. У наставку је шутем из одскока резервиста донео синовима Сиднеја прву победу пред домаћом публиком у сезони.

РЕЗУЛТАТИ И ПАРОВИ ОСМОГ КОЛА СУПЕР РАГБИ ПАЦИФИКА

Данас:

МОАНА ПАСИФИКА – КВИНСЛЕНД РЕДС 17:14 (10:0)

ВАРАТАС – КРУСЕЈДЕРС (23:22)

Сутра:

ХУРИКЕЈНС – ЧИФС

РЕБЕЛС – ХАЈЛЕНДЕРС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.