САВЛАДАВШИ ЧИФСЕ, ЛА РОШЕЛ БРАНИЋЕ ТИТУЛУ ШАМПИОНА ЕВРОПЕ

БРАНИЋЕ ТИТУЛУ: Тавера Кер Барлоув постиже есеј против Чифса. ФОТО: Getty Images
ПОНОВО У ФИНАЛУ: Тавера Кер Барлоув постиже есеј против Чифса. ФОТО: Getty Images

Момци Ла Рошела биће у прилици да одбране титулу шампона Старог континента обзиром да су у другом полуфиналу Купа Европских Шампиона савладали Ексетер Чифсе 47:28 (26:7) на терену стадиона Мамут Атлантик у Бордоу.

Енглеска екипа која се пре две године окитила титулом шампиона Европе одлично је започела сусрет есејем чепа треће линије скрама Сема Симондса који је трансформисао његов млађи брат на позицији отварача Џо Симондс за вођство 0:7.

Ипак, рагбисти из средњевековног лучког града са Атлантске обале убрзо су направили преокрет. Прво је Рејмон Руле први пут на мечу положио лопту иза гол линије Чифса а Антоан Хастој претворио за поравнање, а вођство које до краја сусрета нису испуштали синови Ла Рошела, донео је есејем Улапао Сеутени и трансформацијом Хастој.

До краја сусрета Рејмон Руле је постигао још још један есеј, одлични новозеландски деми Тавера Кер Барлоув је такође два пута положио док су по једном у листу стрелаца уписали и Грегори Алдрит и Пјер Булгари.

Француска екипа је против првотимаца из Девона постигла највише поена у историји полуфиналних сусрета Купа шампиона, укупно 47 и највише есеја, седам, чиме су сасвом заслужено изборили шансу да одбране престо првака Европе за три недеље у Даблину против Леинстера што ће бити реприза финала од проше године.

Поглавице из Ексетера су се опростиле од сна од понављања успеха на европској сцени оствареног пре две године есејима Џоша Иосефе Скота, Олија Вудбума и Џек Јендала али и од неколицине играча који су им помогли 2021. да освоје трофеј. На пвом месту Стјуарта Хога који се после Светског првенства у Францукој опрашта од играња рагбија професионално.

Занимљиво је да је у данашњем полуфиналу, као и јучерашњем, победносна разлика била 19 поена на страни домаћина сусрета.

ЛА РОШЕЛ – ЕКСЕТЕР ЧИФС 47:28 (26:7)

Стадион Мамут Атлантик у Бордоу

Гледалаца: 41204

Главни судија: Јако Јајпер

Помоћници: Ендру Брејс, Андреа Пиарди

Судија у ТВ студију: Брајан Мек Нис

ЛА РОШЕЛ: Реда Варди, Пијер Бургари, Уини Атонио, Роман Сази, Вил Скелтон, Ултан Дилане, Левани Ботиа, Грегори Алдрит, Тавера Кер Барлоув, Антон Хастој, Рајмон Руле, Жуле Фавр, Улупано Сеутени, Дилан Лидс, Брис Дулин

Квентин Леспиак Бретс, Џоел Склави, Грегор Хенри Коломбе Реазел, Тома Лаваул, Пол Будехен, Реми Бордо, Тома Бејрон, Теди Тома

ЕСЕЈИ: Рејмон Руле (10`, 43`), Улапао Сеутени (23`), Грегори Алдрит (32), Тавера Кер Барлоув (40`, 68`), Пијер Бургари (54`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Антоан Хастој (11`, 24`, 40`, 44`, 55`, 69`)

КАЗНЕ:

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ:

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

ЕКСЕТЕР ЧИФС: Скот Сио, Ден Фрост, Маркус Стрит, Јанс Кристен, Џони Греј, Жак Вермулен, Христ Тшиунза, Сем Сајмондс, Вил Бејконсејл, Џо Симондс, Оли Вудбум, Шон О` Брајан, Хенри Слејд, Џек Новел, Том Вајат

Џек Јендал, Ника Абуладзе, Џош Иосефа Скот, Еидон Дејвис, Дејв Еверс, Сту Тоунсенд, Харви Скинер, Стјуарт Хог

ЕСЕЈИ: Сем Симондс (7`), Џош Иосефа Скот (59`), Оли Вудбум (70`), Џек Јендал (76`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Џо Симондс (8`, 60`, 71`, 77`)

КАЗНЕ:

ДРОП ГОЛОВИ:

ЖУТИ КАРТОНИ: Ден Фрост (30`)

ЦРВЕНИ КАРТОНИ:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.