САМОА ДОМАЋИН ПАЦИФИК ЧЕЛИНЏА СВЕТСКОГ РАГБИЈА

ПОНОВО У АКЦИЈИ: Наде Самое (плаве мајце) и Фиџија у претходном дуелу
ПОНОВО У АКЦИЈИ: Наде Самое (плаве мајце) и Фиџија у претходном дуелу

После три године паузе, Светски рагби враћа на сцену Пацифик Челинџ који ће се од 3. до 13. маја одирати у главном граду Самое Апији између развојних тимова Самое, Фиџија, Тонге и Јапана чиме се жели појачати квалитет острвских земаља Тихог Океана.

После шест година узастопног одржавања турника на Фиџију и преименовања истог у Пацифик Челинџ из Купа Пацифичких Нација, турнир се сели на Самоу. Уједно, ово ће бито први турнир под окриљем Светског рагбија који ће се одржати на Самои после 13 година. Светска кућа рагбија једноставно, није имала поверење у Самоанце због веома распострањене корупције у друштву, однсно у Рагби савезу Самое који су потресале разне афере.

Обзиром да је Светски рагби преместио турнир са Фиџија у Самоу, претпостављамо да челнци наше омиљене игре имају поново вере у Самоанце.

Углавном, турнир ће се одиграти по лигашком систену, свако са сваким једнокружно. Екипа која сакупи највише бодова у три такмичарска дана, биће победник турнира. Репрезентације састављене од 28 играча, морају да имају најмање њих 23 који су 23 година старости или млађи на дан 3. маја 2023. када почиње турнир. Остали једино морају да буду изнад 18 година.

Тимови учесници Пацифик Челинџа су:

МАНУМА САМОА, ФИЏИ ВОРИЈОРС, ТОНГА А и ЈУНИОР ЈАПАН

РАСПОРЕД УТАКМИЦА ПАЦИФИК ЧЕЛИНЏА

Прво коло, 3. мај:

ЈУНИОР ЈАПАН – ФИЏИ ВОРИОРС

МАНУМА САМОА – ТОНГА А

Друго коло, 8. мај:

ТОНГА А – ЈУНИОР ЈАПАН

МАНУМА САМОА – ФИЏИ ВОРИОРС

Треће коло, 13. мај:

ФИЏИ ВОРИОРС – ТОНГА А

МАНУМА САМОА – ЈУНИОР ЈАПАН

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.