САРАЦЕНИ И БАСКИЈЦИ НАПЛАТИЛИ ДУГ

СНЕЖНЕ ЧАРОЛИЈЕ: Детаљ с меча Расинг Метро - Сараценс
СНЕЖНЕ ЧАРОЛИЈЕ: Детаљ с меча Расинг Метро - Сараценс

У премијерним мечевима четвртог кола Европског рагби купа (ЕРЦ) пале су и прве освета за поразе од пре седам дана. После три узастопна неуспеха Сараценси који су готово већ отписани из даље трке за пласман у четвртфинале, успели су да остваре прву победу у елитном такмичењу клубова Старог континента. На гостовању у Паризу савладали су Расинг Метро са 19:14 (16:0). У другом мечу првог дана четвртог викенда ЕРЦ Биариц је наплатио Аиронију понижење од прошле недеље савладавши га 34:3 (20:0).

Коначно је шести представник Енглеске у ЕРЦ смогао снаге да учини оно што му није пошло за руком и ногом од почетка нове сезоне. У претходном колу савладани су 24:21 управо од Расинга на свом терену али оно што нису могли да ураде кући успели су да учине у гостима. По снегом покривеном терену стадиона Ив ду Манои у француској престолници победили су Парижане 19:14 (16:0).

КАКАВ ОТАЦ ЈОШ БОЉИ СИН: Енди (лево) и Овен Фарел.
КАКАВ ОТАЦ ЈОШ БОЉИ СИН: Енди и Овен Фарел.

Најзаслужнији за први тријумф Сарацена био је деветнаестогодишњи универзалац у дијагонали а за ова случај на позицији отварача Овен Фарел, син Ендија Фарела бившег капитена Велике Британије у рагбију 13 и репрезентативца Енглеске у „петнаестици“ који сада води Сараценсе у којима је и завршио играчку каријеру као главни тренер.

„Татин син“ постигао је 13 поена из три казне, дроп гола и трансформације коју му је омогућио есеј Бредлија Берита. Парижани су се резултатски вратили у меч у другом полувремену полагањима Мирка Бергамаска и Николаса Дурана које је претворио Џонатан Вижњевски али било је касно за Расинг да направи преокрет.

ПОНОВО НАЈЕФИКАСНИЈИ ПРОТИВ АИРОНИЈА: Димирти Јашвили деми Биарица.
ПОНОВО НАЈЕФИКАСНИЈИ ПРОТИВ АИРОНИЈА: Димирти Јашвили деми Биарица.

Биариц није имао храбрости да себи приушти још једно понижење после неочекиваног и шокантног пораза у Ломбардији. Осетивши прошле суботе горчину неуспеха од објективно слабијег противника Баскијци овога пута нису дозволили Аиронију да их изненади. Вицешампион Европе на стадиону Парк де спортс Агилера постигао је четири есеја. Први преко Иана Балшоа, други, казнени досудио је енглески судија Ендру Смол, трећи је био дело Такудзве Нгвење а за четврти чиме је Биариц освојио и бонус постарао се талонер Беноа Аугуст. Димитри Јашвили погодио је све трансформације као и две казне.

Почасне и једине поене за Аирони који је на Атлантску обалу допутовао с готово другим тимом укњижио је отварач Чапљи из Ломбардије Рикардо Боћино.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.