СЕВЕР ДОМИНАНТНИЈИ ЧЕТВРТЕ НЕДЕЉЕ ТЕСТ СЕРИЈЕ СРЕДИНОМ ГОДИНЕ

НАДВИСИЛИ АМЕРЕ: Рагбисти Грузије узимају лопту у ауту
НАДВИСИЛИ АМЕРЕ: Рагбисти Грузије узимају лопту у ауту

У викенду иза нас одиграно је 12 утакмица Тест серије средином године у којој углавном селекције са северне хемисфере гостују јужној, укључујући и турнеју Британских и Ирских Лавова по Новом Зеланду али и мечеве тимова из круга испод највалитетнијих репрезентација. У претходна два дана били су успешнији тимови са севера обзиром да је њих пет остварило тријумфе испод Екватора.

Наравно, обзиром да посећују Аотеароу сваке 12. године, у центру пажње били су Британски и Ирски Лавови који су успели да се врате на победничку стазу савладавши у Роторуи Маори Ол блексе 32:10 у мечу са којег смо Вас директно и ексклузивно извештавали, спречивши домороце да понове успех из 2005.

Ипак, јунаци викенда су дефинитвно били рагбисти Шкотске који су изненадили Аустралију и поразили је у сред Сиднеја 24:19, што је био други узастопни тријумф Келта у земљи кенгура јер су на претходном гостовању пре пет година славили 9:6 у Њукаслу.

Успех селекцији са северне хемисфере допринели су момци Енглеске који су били бољи од Аргентине у Санта Феу 35:25, као и Ирци декласиравши домаћине предстојећег Светског купа – Јапан у Шизуоки 50:22. Енглеска је већ решила серију од два теста са Лос пумасима јер је и у претходном, пре недељу дана у Сан Хозеу, славила 34:38.

Образ југу спасли су Јужноафриканци победом 37:15 и у другом тесту у серији од три против Француске, чиме су је освојили без обзира на исход последњег, трећег који ће се играти следеће суботе на стадиону Елис парк у Јоханезбургу.

Слично успеху Шкота против Аустралије, може се сматрати и тријумф на другој страни, тачније победа Фиџија против Италије у Суви. Домаћини су водили током читавог меча али су из Азури сустигли и изједначили у завршници меча. Ипак, у другом минуту после истека финалног, 80. Фиџијанци су имали предност казне која им и није требала јер је Бен Волавола успешно извео ударац из одскока на гол за коначних 22:19.

И исток Европе је блистао на северноамеричком тлу. Наше комшије Румуни славили 25:9 су на гостовању Канади у Едмунтону, као и Грузија која је била боља од Сједињених Америчких Држава 21:17.

На основу свега морамо се сложити да је викенд иза нас заиста био занимљив и интересантан са неколико врло узбудљивих исхода. Права узбуђења тек предстоје јер ће предстојећег викенда поред остали мечева Ол блекси и Британски и Ирски Лавови одиграти први од три тест меча.

РЕЗУЛТАТИ ЧЕТВРТОГ ВИКЕНДА ТЕСТ МЕЧЕВА СРЕДИНОМ ГОДИНЕ

ТОНГА – ВЕЛС 6:24

НОВИ ЗЕЛАНД – САМОА 78:0

ЈУЖНА АФРИКА А – ФРАНЦУСКИ ВАРВАРИ 36:28

ФИЏИ – ИТАЛИЈА 22:19

АУСТРАЛИЈА – ШКОТСКА 19:24

ЈАПАН – ИРСКА 22:50

МАОРИ ОЛ БЛЕКСИ – БРИТАНСКИ И ИРСКИ ЛАВОВИ 10:32

ЈУЖНА АФРИКА – ФРАНЦУСКА 37:15

АРГЕНТИНА – ЕНГЛЕСКА 25:35

КАНАДА – РУМУНИЈА 9:25

САД – ГРУЗИЈА 17:21


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.