СВЕЦИ КАЖЊЕНИ ЗБОГ НОРТА

УКОРЕН ЗБОГ ИГРАЊА ЗА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ: Џорџ Норд у дерсу Британски и Ирских Лавоваа у дуелу са Израелом Фолауом
УКОРЕН ЗБОГ ИГРАЊА ЗА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ: Џорџ Норд у дерсу Британски и Ирских Лавова у дуелу са Израелом Фолауом

Нортхемптон Сеинтси кажњени су од руководства Премијершипа, енглеског елитног такмичења, са 60. 000 фунти јер су дозволили репрезентативцу Велса да игра за национални тим изван оквира које прописује Међународни рагби борд. Бивше крило Скарлетса које се пред почетак ове сезоне преселило из Тлалетлија у Ист Мидландс, играо је за Змајве 30. новембра утакмицу против Аустралије који су домаћини изгубили 30:26 у завршној фази Тест мечева крајем године.

То се није свидело руководству Премијершипа јер се коси са њиховим интерним правилима које онемогућавају репрезентативце да се ставе на располагање државним селекторима ван термина одобрених од Међународног рагби борда. Иза ове одлуке стоји  објашњење где се ради о заштити играча од повреда али и очувању квалитета игре врхунског друштва Енглеске који дефинитвно опада неприсуством момака са обавезама у национаном тиму.

Челници Нортхемптон Сеинтса су одмах по почетку поступка изјавили да неће уложити жалбу ма каква год одлука Дисциплинске комисије буде била.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.