СРЧАНЕ СМЕТЊЕ ПРОУЗРОКОВАЛЕ СМРТ ФОЛИЈА

НЕМА МУ ЈЕ ВЕЧН СЛАВА И ПАМЈАТ
НЕМА МУ ЈЕ ВЕЧН СЛАВА И ПАМЈАТ

Аутопсија која је спроведена после изненадне смрти тренера Манстера Ентонија Фолија, установила је да је четрдесетдвогодишњи Ирац преминуо од едема плућа изазваног срчаним сметњама. Тело Фолија пронађено је у беживотном стању у недељу у Паризу пред утакмицу његовог тима са Расинг Метроом која је одложена због трагичног догађаја. 

Француски доктор који је извршио обдукцију по налогу локалне полиције, утврдио је да је Ентони Фоли, имао срчану аритмију која је извала нагомилавање течности у плућима и додао је да су проблеми са срцем највероватније узрок смрти што ће потврдити налази токсиколога који се очекују за неколико недеља.

Главни стратег Манстера преминуо је у сну у ноћи између суботе и недеље када је његов тим требао да се супротстави шампиону Старог континента Расинг Метроу у оквиру првог кола нове, 2016/17 сезоне Купа европских рагби шампиона.

Ентони Фоли је играо као крилни треће линије мелеа за репрезентацију Ирске у периоду од 1995. до 2005. За десет година у зеленом дресу, одиграо је 62 сусрета и постигао пет есеја.

За Манстер, са којим је 2006. био шампион Европе, играо је од 1995. до 2008. у 202 сусрета и 39. пута положио. Тренер скрама матичне провинције је постао 2011. године а пуну контролу над струком у Манстеру је преузео 2014.

Ентони Фоли је био ожењен супругом Олив са којом је имао двоје деце.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.