СТАРТУЈЕ СУПЕР РАГБИ

КРЕЋЕ ЕЛИТА ЈУЖНЕ ХЕМИСФЕРЕ
КРЕЋЕ ЕЛИТА ЈУЖНЕ ХЕМИСФЕРЕ

Окршајем на Рагби лига парку у Крајстчрчу између Крусејдерса и Ребелса данас ујутро по централноеврпском времену стартоваће јубиларна 20 сезона Супер рагбија, најквалитетнијег клупског такмичења не само јужне хемисфере, него највероватније и целога света.

По пет франшиза из Аустралије, Новог Зеланда и Јужне Африке поносно ће представљати своје регионе и земље у друштву које од свог настанка важи за најелитније на планети. Поједина државе, поготово оне са Старог континента, имају већа у финансијском смислу, првенства али оно што им даје тај квалитет су управо играчи који потичу из Супер рагбија.

За титулу на јужној хемисфери кроз 18 кола лигашког дела и још три нокаут фазе такмичиће се 15 екипа. Трофеј бране Варатаси који су у претходном финалу савладали Крусејдерсе. Крсташи, којима по броју титула, седам освојених и још четири финала, нема равних, припала је част да отворе прву рунду 2015 окршајем са Ребелсима.

Касније у току дана снаге ће одмерити Бамбиси и Редси, односно Лајонси и Хурикејнси док ће се преостала четири сусрета одиграти у суботу. Хајлендерси ће први бити слободни у 2015.

ПАРОВИ ПРЕМИЈЕРНОГ КОЛА СУПЕР РАГБИЈА

Данас:

КРУСЕЈДЕРС – РЕБЕЛС

БРАМБИС – РЕДС

ЛАЈОНС – ХУРИКЕЈНС

Сутра:

БЛУЗС – ЧИФС

ШАРКС – ЧИТАС

БУЛС – СТОРМЕРС

ВАРАТАС – ВЕСТЕРН ФОРС

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.