ТИГРОВИ УГРАБИЛИ ДЕСЕТУ ТИТУЛУ ШАМПИОНА ЕНГЛЕСКЕ

ШАМПИОНИ ЕНГЛЕСКЕ: Лестер Тајгерси
ПОНОВО НАЈБОЉИ: Лестер Тајгерси

Тигрови из Лестера уграбили су десету титулу шампиона Енглеске растргавши у финалу Премијершипа одиграном у на терену стадиона Твикенхем у Лондону Нортхемптон Сеинтсе 37:17 (16:5). Ривалима из Ист Мидландса у многоме је помогао капитен Светаца Дилан Хартли дозволивши себи  да му судија Вејн Барнс покаже црвени картон у самој завршници првог полувремена чиме је осакатио свој тим.

Тајгерси су повели 10:0 већ у уводним моментима меча казном Тобија Флуда који је нешто касније трансформисао есеј Наила Мориса. Нортхемптон Сеинтси су убрзо узвратили. Ли Диксон је брзо извео казнени ударац , додао лопту до Лунтера Бурела, центар је проследило до Стивена Мајлера који се бацио у есеј простор у леви угао терена и преполовио вођство ривала.

ДИРЕКТНОС ТВИКЕНХЕМА: Јован Бајић
ДИРЕКТНОС ТВИКЕНХЕМА: Јован Бајић

Пред истек првог полувремена, Стивен Мајлер је из повратног ударца са 22 метара лопту директно испуцао у аут а Вејн Барнс досудио скрам за Лестер. Тигрови су издејствовали казну приморавши Сеинтсе да оборе меле. Капитен Нортхемптона Дилан Хартли је том приликом опсовао Вејна Барнса који му је сасвим оправдано показао црвени картон. С 14 играча на терену момци из Нортхемптона нису могли да се равноправно супротставе противнику.

Ипак, Светци су се вратили у меч поентиравши први у других 40. минута есејем Бенџамина Фодена али су Тајгерси узвратили на исти начин одличним соло продором и поентирањем Грема Кичнера.

Нову драму у меч је унео Ли Диксон полгањам које је Стивен Мајлер трансформисао чиме су се Сеинтси приближили Лестеру на седам заостатка. Међутим, који трен касније Ману Самоа Туилаги олако прошао кроз одбрану ривала и постигао трећи есеј а шест минута касније и Вереники Гонева се уписао у лису стрелаца чиме су Тајгерси оверили десету титулу шампиона Енглеске. Освајање трофеја запечатио је Џорџ Форд казненим ударцем у последњем минуту финла Премијершипа.

ЛЕСТЕР ТАЈГЕРС – НОРТХЕМПТОН СЕИНТС 37:17 (:)

Стадион Твикенхем у Лондону

Гледалаца: 81.703

Главни судија: Вејн Барнс

Помоћници: Грег Гарнер, Џеј Пи Дојл

Судија у ТВ студију: Грам Хјуз

ЛЕСТЕР ТАЈГЕРС: Логови` и Мулипола, Том Јангс, Дан Кол, Грем Кичнер, Џеф Парлинг, Том Крофт, Џулијен Салви, Џордан Крејн, Бен Јангс, Тоби Флуд, Вереники Гонева, Ентони Ален, Ману Самоа Туилаги, Наил Морис, Метју Тејт.

Роб Хоукинс, Фрејзер Белмен, Мартин Кастрођовани, Ед Слејтер, Стиви Мафи, Сем Харисон, Џорџ Форд, Мет Смит

ЕСЕЈИ: Наил Морис (8`), Грем Кичнер (48`), Ману Самоа Туилаги (68`), Вереники Гонева (74`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Тоби Флуд (9`)

КАЗНЕ: Тоби Флуд (5`), Џорџ Форд (33`, 40`, 56`, 80`)

НОРТХЕМПТОН СЕИНТС: Соане Тонга` уиха, Дилан Хартли, Брајан Муџати, Кортни Лоус, Кристијан Деј, Фил Доусон, Том Вуд, Саму Маноа, Ли Диксон, Стивен Мајлер, Џејми Елиот, Лунтер Бурел, Џејмс Вилсон, Кен Писи, Бен Фоден

Мајк Хејвуд, Алекс Вокер, Том Мрси, Бен Нутли, Џи Џеј Ван Велтце, Мартин Робертс, Рајан Ламб, Џорџ Писи.

ЕСЕЈИ: Стивен Мајлер (15`), Бен Фоден (44`), Ли Диксон (57`)

ТРАНСФОРМАЦИЈЕ: Стивен Мајлер (58`)

ЦРВЕНИ КАРТОН: Дилан Хартли (40`)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.