ТРЕЋА СРЕЋА ЗА ШАРКСЕ

ШАМПИОНИ ЈУЖНЕ АФРИКЕ: Натал Шаркси
ШАМПИОНИ ЈУЖНЕ АФРИКЕ: Натал Шаркси

Рагбисти Натал Шаркса у трећем финалу Карки купа одиграном за последње три године, успели су седми пут у историји провинције да освоје титулу шампиона Јужне Африке. Победа пред пуним трибинама стадиона Њулендс у Кејп Тауну 33:19 (19:13) била је освета у право смслу те речи Вестерн Провинсу који се претходне сезоне тријумфом управо у Дурбану против Ајкула окитио титулом првака. Велико славље црно – белима донео је Карл Мек Лиод са два есеја док је Патри Ламби укњижио 23 поена из пет казнених удараца, два дроп гола и трансформације.

Узалуд се већина од 46.000 душа на Њулендсу надало одбрани наслова шампиона јер су гости већ у уводним моментима сусрета имали вођство 10:0. Прво је Патрик Ламби отворио рачун казном а касније и претворио полагање Карка Мек Лиода који је подором започетим још на својој половини постигао први есеј на мечу.

Весрен Провинс је успео у три прилике да се приближи ривалу али на свега три заостатка, последњи пут у трећем минуту наствка после чега су гости једноставно додали гас и решили сусрет у своју корист без превише стреса.

Поене за домаћине су постигли Демијен Де Аљенде есејем, Деметри Катрекилис из трансформације и три казне и Курт Кендал Колеман који је у 48. минуту заменио повређеног отварача, такође из казненог ударца.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.